keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Plants are Purple

Jos jotakin, niin täällä Saksassa näitä kosmetiikkamerkkejä riittää. Lisäksi niillä on mitä kummallisimpia nimiä, kuten tämä Plants are Purple.

Kuten jossain aiemmassa postauksessani kerroin, esim. FB:ssä näiden kosmetiikkabrändien mainoksia hyppii jatkuvasti silmille, ja sitä kautta voi usein postimaksun hinnalla tilata näytteitä.

Tämän Plants are Purple Wonder Foundation Serum, hyppeli silmille niin monta kertaa, että sorruin tilaamaan testerisetin.


Tämä firma valmistaa Saksassa kestävää luonnonkosmetiikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän mukaansa "tuotteissa ei ole mitään, mikä ei olisi hyväksi iholle ja ympäristölle". 

Pakkaukset ovat biohajoavia, ja he käyttävät esim. suomalaisen Sulapacin pakkauksia. Jopa heidän postipakkaustensa täytteenä olevat "pötkylät"ovat valmistettu vain vedestä, ilmasta ja kasvitärkkelyksestä. Ja minä kun luulin niitä muovipötkylöiksi ja laitoin muovikeräysastiaan, pitää kaivaa ne sieltä biojätteeseen...

Toivottavasti kukaan ei sitten talossa luule, että roskaan biojätettä muovilla 😇.


Mutta asiaan, eli näihin seerumimeikkivoiteisiin, joiden pitäisi olla hoitavia, mutta jotka eivät ole kovin peittäviä vaan korkeintaan sävyttäviä.

Pakkauksessa oli neljä sävyä, eli vasemmalta lähtien 02 Fair, 03 Golden Natural, 04 Amber ja 05 Honey.


Täytyy sanoa, että kuvittelin näissä olevan kaikenlaisia hoitavia ainesosia, mutta pääraaka-aine näyttää olevan kapryylitriglyseridi. Manteliöljy, silikonit korvaava kookoskaprylaatti ja skvalaani tulevan listassa hiukan tämän jäljessä ja keskivaiheilla löytyy jo glyseriiniä, hyaluronaattia, lesitiiniä ja säilymiseen vaikuttavaa tokoferolia sekä auringonkukkaöljyä.

Listan häntäpäässä on varmaan häviävillä pitoisuuksilla kasvisuutteita, kuten rohtosammakonputkea, hamamelista (taikapähkinä), hevoskastanjauute ja valkosalava. Viimeksimainittu on hopeapaju-uute jossa on salisylaatteja, joilla on anti-inflammatoriaia ja hieman ihoa kuorivia ominaisuuksia (BHA), joskaan en osaa sanoa, mikä tämän INCI:n perusteella on pitoisuus. Se voi olla hyvinkin pieni. 

Hevoskastanjauutteen taas sanotaan vahvistavan kapillaarisuonia ja sopivan erityisesti rosacea-iholle, mutta sitäkään tässä ei ole paljoa.



Tässä vielä swatcheja, sävyt samassa järjestyksessä kuin ylempänä on esitetty. Varsin ohutta ja juoksevaa ainetta ovat, eivätkä nämä ole liioilla pigmenteillä pilattuja. Menevät varmaan kesämeikissä? Positiivista on se, ettei oksidoitumista juurikaan tapahdu.

Brändi on PETA-sertifioitu, ja heidän yhteistyökumppaninsa Eden Reforestation istuttaa yhden puun jokaista ostettua tuotetta kohti.

Heillä on myös paljon muita ihonhoitotuotteita näiden seerumimeikkivoiteiden lisäksi.

Tuotteita toimitetaan brändin omien nettisivujen kautta tilattuna myös Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!