sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Hauskoja tuoksuja ja pohdintaa Suomen kosmetiikkamarkkinoista

Täytyy sanoa, että kaikenlaisen kosmetiikan ja tuoksujen suhteen valikoima täällä Saksassa on paljon laajempi kuin esimerkiksi Irlannissa tai UK:ssa. Sveitsi oli jotakin näitten maitten väliltä.

Törmäsin FB:ssä mielenkiintoisiin hajuvesiin, ja kieltämättä syntyi ostohinkuakin, koska nämä eivät paljoa edes maksa. Pullon saa alle parilla kympillä. Mutta tällä tuoksukokoelmalla on parempi, että pidättäydyn ostoksista tässä suhteessa!

by Rüdell: Für Elise

Parfyymitalon nimi on Rüdell, jo nimestä voi päätellä, että markkinat ovat saksankielisella alueella Euroopassa. Täällähän sitä asiakaskuntaa riittää (Saksa n. 83 miljoonaa vs. Suomen 5.5).

Aika erikoinen on pullo, ja parfyymi itsessään kuulostaisi ihan minun tuoksultani:

Alkunuotit: mustaherukkaa, päärynää
Sydännuotit: jasmiinia, iiristä, appelsiininkukkaa
Pohjatuoksu: tonkapapua, vaniljaa, praliinia, patsulia

Tämä on tuoksu naisille.

by Rüdell: Ludwig

Sitten tämä Ludwig, joka on tuoksu miehille.

Alkunuotit: greippi
Sydännuotit: pippuri, pelargonia
Pohjatuoksu: seetri, vetiveriajuuri, bentsoehartsi, patsuli

Näiden molempien hinta on siis 19,90 euroa.

Mietin hiukan Suomen ja Saksan kosmetiikkamarkkinoiden eroja. Täällä Saksassa hinnat ovat kyllä ylipäätään alhaisempia kuin Suomessa.

Tuossa aiemmassa Hourglass-postauksessani mainittu Sisleyn puuteri maksaa täällä edullisimmillaan n. 58 euroa, kun se sama puuteri on siellä esimeriksi Sokoksella 100 euroa. Huu! Eikä tuo ollut edes alennuksessa!

Minä ennustan, että Suomen (netti)kosmetiikkamarkkinat tulevat edelleen kutistumaan (vrt. esim. Yves Rocher, Avon - jotka juuri poistuivat Suomen markkinoilta). En usko, että kotimaisille brändeille on juurikaan tilaa. Markkina on suuri, todella kilpailtu ja "Suomi on saari", kuten eräs ystäväni sanoo. Ulkomailta EU:n sisältä voi tietenkin tilailla, mutta joskus postikulut voivat olla aika korkeatkin.

Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!