keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Avène Hydrance

 *tuote saatu

Nyt täytyy tunnustaa, että, olen "hillonnut" tätä varastoissani vähän turhankin kauan, mutta muutama viikko sitten otin tämän käyttöön, kun edellinen yönaamio loppui.


Kyseessä on ranskalaisen, herkällekin iholle sopivan ja minusta aika tuoksuttoman Avène-brändin Hydrance Aqua-Gel* -voide, joka siis nimensä mukaisesti on vesipitoinen geelivoide. Ihotuntumaltaan tämä muistuttaa todella paljon Skin1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Sleeping Pack'in koostumusta (postaus tuosta Skin1004:n yönaamiosta on luettavissa täältä). 

Erojakin löytyy, jo ensinnäkin siinä, että tuossa Skin1004:n voiteessa on hajustetta, mitä tässä ei ole. Avènen tuote on pakattu tuubin sijasta purkkiin ja siinä on mukana spaatteli.

Voide näyttää kuitenkin aika lailla samalta, hiukan läpikuultavalta geelivoiteelta.

Tämä ei kuitenkaan ole yksinomaan yönaamio, vaan voisin kutsua sitä monitoimivoiteeksi, sillä päivällä se menee hyvin meikin alla, koska se jättää mattapinnan. Kuitenkin kosteutustehoja riittää ja tätä voi laittaa myös silmien ympäryksille.


Brändin nettisivuilla olevan tuotekuvauksen mukaan se suojaa ihoa sisältämänsä antioksidanttisen E-vitamiinin esiasteen avulla**, kirkastaa ihoa sisältämänsä myrttiuutteen voimin ja sen sisältämä kurpitsansiemenöljy (Curcubita pepo) auttaa vähentämään kiiltoa ja pienentämään ihohuokosia. Luonnollisesti tässä on myös mm. Avènelle tyypillistä lähdevettä, glyseriiniä, hyaluronaattia, betaiinia ja skvalaania. 

Niin, INCI:ssä on myös mainittu parfyymi, mutta minun nokkani ei tästä sitä suuremmin haista.


Kuvittelin jotenkin tätä paljon kevyemmäksi, mutta sehän kosteuttaakin ihan hyvin! Jopa minun vaativan ja kuivahtamiseen nykyään taipuvaisen ihoni. Riittää tosiaan jopa yövoiteeksi ihan pelkästään.

** Pikaisella haulla löytyi joitain in vitro -tutkimuksia tällä tokoferoliglukosidilla (E-vitamiinin esiaste), joiden perusteella arvellaan sen imeytyvän ihoon paremmin kuin "tavallinen" E-vitamiini.

2 kommenttia:

  1. Avenella on monia tosi hyviä tuotteita. Muistan kun mun lapsuudessa se oli ainoa brändi jolla oli SPF 30 ja 50 aurinkosuojia. Tuli tutuksi, kun mun vuotta nuorempi serkku on punapää ja sille haettiin aina apteekista rasvat, kun eihän ne 8-15 kertoimiset mitä sillon kaupassa myytiin, riittäneet hänen iholle mitenkään. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tämä on ollut hiukan tuntemattomampi tuotemerkki, ja syy siihen, että tätä hillosin niin kauan kaapeissani oli yksinkertaisesti oma ennakkoluuloni (ah, mea culpa...). Mikä osoittautui niin vääräksi. Tämähän on tosiaan hyvä kosteuttaja!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!