torstai 22. helmikuuta 2024

Kevättä ilmassa ja kommentteja teidän postaustoivomuksiinne

Heitin tänään noin 10 km:n kävelylenkin, tai oikeastaan kävin asioilla ja hiukan poikkeilin reitiltäni mm. katsomaan tätä kaupunginosassamme kököttävää vanhaa linnaa.


Linnan ympärillä on puisto, ja linnan tilat ovat nykyään kaupungin käytössä. Frankenbergin linnasta ja sen historiasta voit lukea lisää täältä.


Kevät on täällä hyvällä alullaan, ja puistoissa kukkivat krookukset, lumikellot ja narsissit. Meillä puutarha on täynnään lumikelloja, ja pilkistääpä sieltä jokunen lilanpunertava kukkakin seasta.


Äkkiäpä se kesä taas tulee, ja sitten taas valitan kuumuutta. (btw, tuon klipin keskellä kuuluu kummallinen ähkäisy, joka ilmeisesti tuli ohi kulkevan koissun suusta, kun taluttajansa kiskaisi sen kintuistani pois nuuskimasta)





Luin mielenkiinnolla postaustoivomuksistanne, kiitos niistä. Kosmetiikasta ja elämästä (lähinnä täällä Saksassa - tai missä maassa sitten asustelenkin) kirjoittelen ilman muuta. Kokkauksista tulee myös juttua, tosin totean edelleen, että asun tällä hetkellä taiteilijan entisessä ateljeessa, jossa keittiö ei ole kovin hääppöisesti varustettu, joten mitään kovin monimutkaista en täällä voi valmistaa, se jääköön Suomireissuille.

Mutta: mitä tulee kirjoihin ja musiikkiin, olen varsin tylsä tapaus. Musiikkimakuni on varsin kaikkiruokainen, mutta jostakin räpistä en innostu. Monasti musiikin kuuntelu tosin tapahtuu liki ainoastaan auto ratissa radion välityksellä, mutta kylläpä minä sitä silloin tällöin esim. Youtubesta kotioloissakin rämpyttelen. Ottaen naapurit huomioon, tietty.

Kirjojen suhteen olen aika rajoittunut ammattikirjallisuuteen, eikä aikakaan paljoa muuhun riitä. Mutta jos luen jotakin muuta, ne yleensä ovat lähinnä elämänkertoja tms.

Nyt hyllyssäni on yksi kirja, enkä edes tiedä mistä se on peräisin. Se taitaa olla kulkenut matkalaukussani Sveitsin ajoilta saakka. En ole edes avannut sitä, vaikka ehkä pitäisi ottaa se käteensä ja katsoa.


Suomessa on loppusuoralla Jacqueline Kennedyn elämänkertakirja (sen lainaajalle tiedoksi, ettei se ole hukassa ja että hän saa sen kyllä takaisin, vaikka laina-aika onkin ollut pitkä, ihan nolottaa 😊).

Niin, että näissä musiikki- ja kirja-asioissa olen aika tylsä tyyppi!

Kiitos kaikille kommentoineille, ja postaustoiveita ja -ideoita otetaan tietty edelleen vastaan.

*****
Täällä on ollut vähän kaikenlaista extratsäpinää viime aikoina vähän joka rintamalla. Katsotaan, jos näistä asioista tulisi tännekin jotakin juttua tulevaisuudessa.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Juu, noin +15C. Irlannissahan sen yli menevä lämpötila on jo heat wave, mutta täällä pannaan kesäkeleillä vielä pariakymmentä astetta paremmaksi. Sitä odotellessa...

      Poista
  2. Onpas teillä todellakin kevät pitkällä. Täällä Hgissä on vielä lunta, vaikka vettä onkin satanut monena päivänä. Allergiaoireeni tietysti selittyvät sillä, että etelämpää Euroopasta tulee kaukokulkeumana lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä. Tuntuu joka talvi oudolta aloittaa allergialääkitys, kun täällä lumi vielä maassa ja kevät kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan se siitepölykin tuulien mukana muualta leviää, kun kerran joskus sinne saakka tulee tuulten mukana hiekkaakin Saharasta. Kurja vaiva tuo allergia.

      Poista
  3. Ihania kuvia, ihana kevät. - Elämäkerrat ovatkin ihan mainioita, niitä löytyy joka makuun. Tämän vuoden puolella olen lukenut Elon Muskin ja Pirkko Saision. Minäkään en juuri kuuntele musaa, paitsi spotifyssa mulla on pitkä lista lauluja joita voi laulaa mukana. Laitan sen soimaan autossa silloin jos kyllästyttää ajaa tai muuten väsyttää. T. Eeva E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät - psykologisestihan voidaan ajatella, että se on epävarmuuden aikaa. Koskaan ei tiedä, mitä mistäkin putkahtaa. Yleisesti tunnetaan myös termi "kevätmasennus". Syksy taas on aikaa, psykologisesti "turvallista" sellaista, koska se on aika, jolloin kaikki kuolee, ja se tiedetään jo ennalta.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!