torstai 29. helmikuuta 2024

Toinen uutuustuoksu: Valentino Donna Born In Roma Green Stravaganza

Kesti monta pesua saada tuo eilinen Black Opium Over Red pois iholtani. Mutta pakkohan se oli saada pois, että tänään pääsin tuoksuttelemaan yhtä toista postilaatikkoon putkahtanutta näytettä, eli Valentinon Donna Born In Roma -flankkeriä nimeltä Green Stravaganza.

Kuvakaappaus: Valentino

Alkuperäinen (tai siis se ensimmäinen) Valentinon Donna Born In Roma - kokoelman tuoksu ilmestyi vuonna 2019. Sen jälkeen näitä eri versioita on ollut aikamoinen kavalkadi, ja tuoksujen designeritkin vaihtelevat.

Kuten vaihtelee myös tuoksu itse, ei ihan uskoisi samaksi tuoksuperheeksi.

Tuohon alkuperäiseen joskus ihastuin, ja aioin sen ostaakin, mutta se sitten jotenkin jäi... Siinä tuoksun pinnalla on mustaherukka, roséepippuri ja bergamotti, keskivaiheilla tuoksua löytyy jasmiinia, sambac-jasmiinia ja jasmiiniteetä. Tämä kaikki syvenee pohjatuoksuksi, jossa on Bourbon-vaniljaa ja guajakkipuuta, joka antaa syvän puumaisen vivahteen. Tuoksu on puumaisuuden lisäksi vaniljainen, puuterinen, mausteinen ja hedelmäinen valkoisin kukin.

Kuvakaappaus: Green Stravaganza / fragrantica.com

Tämä Green Stravaganza ei ole lähellekään sitä kaikessa (liiassakin) kepeydessään. Tuoksu lanseerattiin ihan äskettäin (2024), ja voimakkuudessaan tämä painii ihan eri sarjassa tuon alkuperäisen kanssa.

Tuoksu avautuu savuisina lapsang souchong -teelehtiä. Tämä teehän on tyypillisesti savustettua. Tässä tuoksussa teen tuoksu ei ole kovin voimakas, koska jasmiini peittää sen pian alleen. Eikä se savumaisuuskaan tunnu.

Pohjatuoksussa on vaniljaa, joka jää vienona leijumaan ilmaan jälkituoksuna.

Olen hienoisen pettynyt, sillä tuohon alkuperäiseen verraten odotin enemmän voimakkuutta.

Koko tuoksu on varsi vaisu, vihreä, kuten nimikin sanoo, eikä pysy kauaa iholla. Jonkin ajan kuluttua siitä on iholla vain kaino vaniljainen aavistus, kunnes sekin häviää jonnekin.

En vaivautuisi laittamaan rahojani tähän 😒. Vihreää löytyy, mutta stravaganzasta en niin tiedä, missään muodossa.

4 kommenttia:

  1. Tuoksut kuulostavat sellaisilta joista nautin, ja lisäksi tykkään tuosta pakkauksen hehkeästä vihreästä ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan tuoksuja, ja täällä Saksassa ei onneksi niiden suhteen olla niin yliherkkiä kuin Suomessa. Kuten noista minun aiemmista kauppapostauksistani näkee, täällä tekevät hyvin kauppansa esimerkiksi pyykkihajusteet.

      Juu, tuo pakkaus on ihan "käärijänvihreä" ja väri on niin keväinen!

      Poista
  2. Oli kiva lukea tästä tuoksusta. Mulla nyt näytekokoisena käytössä perus Valentino Donna Born in Roma. Tykkään tuosta paljon ja melkeinpä haluaisin sen joskus ostaa. Täytyypä joskus käydä mielenkiinnosta tuoksuttelemassa myös tuo esittelemäsi vihreä versio. Harmi, että pysyvyyskin oli siinä huono.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysyvyys on tosiaan tässä huono. Ajattelen itse, että jos tuoksuun sijoittaa satasen, niin sitä ei tarvitsisi olla jatkuvasti suihkuttelemassa iholle, sillä se pullo kuluu kyllä pian, ellei se kestä iholla yhtään. Enkä tarkoita, että sen tuoksupilven pitäisi olla sellainen, että lähellä olijat ja ohikulkijat saisivat olla kyyneleet silmissä hajun takia.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!