keskiviikko 7. helmikuuta 2024

The Saem Studio Glow Foundation

Tänään on arvion kohteena suhteellisen edullinen, korealainen meikkivoide, jonka luvataan ehkäisevän ryppyjä, kirkastavan ihoa ja suojaavan lähinnä auringon aiheuttavilta valovaurioilta.


Kyseessä on The Saem -nimisen brändin (joskus kirjoitusasuna näkee myös muotoa [thesaem] hakasulkeissa) Studio Glow -meikkivoide. Valitsin neljästä kaupan olevasta sävystä C21:n, joka on siis viileä sävy, eikä ihan se vaalein.

Sävy kämmenselällä. Nimensä mukaisesti tulos on hieman kuultavan kostean näköinen, joskin tämä peittää aika hyvin.

Korealaiseen tapaan tämän meikkivoiteen INCI on todella pitkä, mutta jos sieltä nyt jotakin pitää poimia, niin helmijauhe antaa hehkua ihollle, niasiini kirkastaa ja erilaiset kasviöljyt (mm. auringonkukka-, saflor-, baobab-, ruusukamelia-, tyrni-, oliivi-, aprikoosinkivi- ja musteherukansiemenöljy) hoitavat ja pehmentävät ihoa. Tietty siinä on myös glyseriiniä.

Pistää vaan miettimään, että onko moisella pitkällä öljyainesosalistalla oikeasti mitään todellista arvoa, vai onko arvokkaampia öljyjä vaan "jatkettu" halvemmilla?

Minä en henkilökohtaisesti niinkään tästä meikkivoiteesta innostunut, vaan sijoittaisin sen keskikastiin. Makeupalleyssa se on saanut eräältä nuorelta käyttäjältä (joka olikin ainoa arvostelija) 2/5 pistettä ja moitteet huonosta pysyvyydestä.

Minulla voide pysyi naamassa ihan hyvin, mutta voisin kuvitella oikein kuivaihoisen ilahtuvan tästä enemmän. Plussaa pumppupullosta.

Spf tässä on 35 / PA++, eli ei niin korkea kuin korealaisissa tuotteissa usein on.

Tätä Saa Suomeen mm. YesStylestä.
*****
Täällä oli muuten alkuviikosta aika härdelli, joskin se onneksi oli toisella puolella kaupunkia eikä ihan naapurissa... Lindtin suklaatehdas - siis sveitsiläinen suklaafirma Lindt & Sprüngli, jonka tuotteet valmistetaan täällä Aachenissa - laajentaa toimitilojaan, ja heidän tehtaanmyymälästään tulee maailman suurin brändin myymälä.

Kun tonttia kaiveltiin maanantaina, sieltä löytyi toisen maailmansodan aikainen pommi, joka paljastui brittiläiseksi 250 kg:n lentopommiksi. Tämä johti liki 3000 paikallisen ihmisen evakuointiin kodeistaan ja työpaikoiltaan, ja siellä on ollut satoja ihmisiä hoitamassa asiaa ja raivaamassa sitä pommia. Iso alue suljettiin kokonaan tietty liikenteeltä ja muulta ja suklaatehdaskin laitettiin kiinni.

Tämä siis maanantaina, ja eilen ilmoitettiin julkisesti, että pommi on tehty toimintakyvyttömäksi.

Kuinkahan iso vahinko tuollaisesta mahtaisi tulla, jos se paukahtaisi?

Discordin Aachen-keskusteluryhmässä on ollut paljon spekulointia asiasta.

Ei kyllä naurattaisi tulla evakuoiduksi vuorokaudeksi kotoaan tuollaisen pommin takia.

5 kommenttia:

  1. Kun Aachenissa tonkaisee kaivinkoneella maata, niin sieltä löytyy joko roomalaisia muinaisjäänteit tai räjähtämättömiä pommeja. Ei ole helppoa rakentaminen Aachenissa, mutta onneksi on karnevaaliti ja jaetaan joka vuosi mitali "Wider den tierischen Ernst" eli hirtehishuumorin mitali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tosiaan :D Sen verran tuosta pommijutusta, että olin kyllä onnellinen, ettei se sattunut löytymään minun kotikulmiltani. Tosin kuka sitä tietää, mitä näilläkin kulmilla kätkössä vielä on.

      Poista
    2. Eräs ystäväni lähetti tällaisen jutun, lienee vastaavanlainen pommi, joka räjähti Briteissä, huhhuh: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b6f87aa2-d3ad-415e-9ed5-eaea347c93c3

      Poista
  2. Tää alkoi oikeestaan kiinnostaa mua tän sun postauksen myötä, juurikin kuivaihoisena tekisi mieli ehdottomasti kokeilla tämä :) Brändin peiteaina on ihan loistava, yksi parhaita omassa hintaluokassaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, noita saa pieniäkin pulloja, eikö edes maksa paljoa!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!