keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pöyristyttävää julmuutta!

Tänään oli uutisissa jotakin sellaista, joka sai kyllä minutkin ihan mykäksi. BBC:n haastattelussa oli eräs brittilääkäri, joka oli viettänyt Syyriassa 10 päivää oman henkensä uhalla. Alueella, jossa hän oli, oli aiemmin tuhansia lääkäreitä, joista oli enää jäljellä 36. Kivunlievitys- tai anestesiavälineitä tai aineita ei ole ollut enää aikoihin.

Joka päivä noille jäljellä oleville klinikoille tuodaan paljon haavoittuneita siviilejä. Lääkärit alkoivat kiinnittää huomiota siihen, että eri päivinä ampumahaavat keskittyivät selkeästi eri kehonalueille. Yhtenä päivänä potilaat olivat kaulaan ammuttuja, toisena rintaan, kolmantena nivusiin ja neljäntenä raskaana olevia naisia, joita oli ammuttu vatsan seudulle.

Ilmeisimmin tarkka-ampujat sopivat keskenään mille alueelle tänään tähdätään ja sitten lyövät vetoa osumista! Tämä kyllä kertoo kaiken inhimillisyyden olevan pahasti hakoteillä.

Syyria on allekirjoittanut Geneven sopimukset, eikä siksi siviileille saisi aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Ongelma lienee osin siinä, että sopimuksen allekirjoittanut taho ei ole enää vallassa. Kuitenkin tuo kuulostaa todella epäinhimilliseltä.

Lukekaapa lisää täältä ja täältä. Suomalainen Inanna ry kerää rahaa syyrialaisten auttamiseksi. Liittyminen ei maksa mitään, eikä yhdistyksellä ole mitään jäsenmaksua, joten kehoittaisin mahdollisimman monia liittymään vaikka vain periaatteen vuoksi. Suurta joukkoa kuullaan paremmin kuin pientä porukkaa. Liittyä voi yhdistyksen Facebook-sivun kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!