keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Royal Ascot - badge tuli!

Tänään tuli Royal Ascotin badge, eli siis se kyltti, joka rinnassa pääsee Royal Enclosureen (siis siihen kuninkaalliseen aitioon, jonne ei rahalla saa lippuja).


Tänä vuonna se on vaalean sininen ja vailla niitä krumeluureja, jotka koristivat noita edellisinä vuosina. Nimessäni on y-kirjaimia, jotka oli piirretty hiukan kökösti ja ilman "häntää". Vaikkei se tietty haittaa tahtia.

Ajattelin mennä norsunluunvalkoisessa pitsimekossa, mutta hattu puuttuu vielä. Mustat kiiltonahkakengät ja Kate Spaden "Duet" taas laukkuna. En olekaan sitä käyttänyt muuten, joten sen hintaista veskaa ei voi ihan unohtaa kaappiinkaan.


En muuten oikeasti ole "Miss", mutta Ms tai Mrs kuulostavat hiukan teennäiseltä sellaiselle, joka on ollut naimisissa, mutta jonka mieskin on ollut kuolleena jo aika kauan, joten se on jo unohdettua elämää. Ihan kuin jonkun toisen ihmisen elämää.

Tänä vuonna muuten Royal Ascotin sääntöihin on tullut aikalailla muutoksia. Olipa hyvä, että minä ja opiskeluaikainen kämppikseni saimme jäsenyyden jo muutama vuosi sitten, sillä nyt sen anomiseen tarvitaan kaksi suosittelijaa, jotka ovat olleet nimenomaan Royal Enclosuren jäseniä (ja myös käyneet siellä) 5 kertaa, kertojen ei tarvitse olla tapahtunut peräkkäisinä vuosina. Liittyminen myös maksaa, kun aiemmin se ei maksanut.

Kaikista huvittavin muutos  - näin vanhakantaisia britit tosiaan ovat  - on se, että nyt jopa naimisissa oleva nainen voi käyttää tyttönimeään! Nyt en muista, että saako  silloin olla "Miss" vai ei, mutta hiukan nauratti, kun tuon luin!

Tosin esimerkiksi erikoislääkärit UK:ssa eivät koskaan ole Dr. ("tohtori"), vaan yleensä Mr. tai Miss (koskee myös naimisissa olevia nais-spesialisteja). Ns. "tavalliset" lääkärit (GP, General Practitioner) ovat Doctor.

Näistä kaikista tavoista voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen, kiinnostaisiko se teitä?

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!