perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hyvän keiton peruselementit (low carb)

Viikolla on tullut hiukan kokkailtua ja laitoin mm. "kevennettyä"kalakeittoa, johon tuli perunan sijasta kasviksia ja kala oli kylmäsavustettua lohta, josta tuli mukavasti makua.


Aloitan keiton valmistamisen aina sipulisilpusta, joka kuullotetaan tilanteesta riippuen joko hyvässä oliiviöljyssä tai voissa. Aitoja aineita olla pitää! Tässä kevätsipulia ja pari valkosipulinkynttä, jotka yleensä pilkon, en murskaa. Näin maku säilyy parempana.


Tähän  soppaan tuli yksi iso porkkana, nuo yllämainitut sipulit voissa kuullotettuina, nippu vihreitä papuja ja parsakaalin palanen.


Kun sipuli on kuullotettu, lisätään seokseen vettä ja muut kasvikset pilkottuina. Porkkanaa en muuten kuori ollenkaan, vaan pesen sen kunnolla. Sitten vaan keitetään kasvispalat sopivan kypsiksi, lisätään sekaan kylmäsavukalan siivut, jotka hajoavat sinne nopeasti. Kattila otetaan pois hellalta ja  sekaan voi laittaa hiukan kunnon kermaa ja maustaa sopan jauhetulla valkopippurilla. Suolaa eiuseinkaan kalan maukkauden ja suolaisuuden takia tarvitse, mutta asia kannattaa tarkistaa.

Kaurakerma on muuten ihan OK:n makuinen myös, ja jos vegaanisoppaa laittaa, siihen voi kalan sijasta laittaa kaurakerman lisäksi vaikka savustettua tofua pilkottuna.

Nyt eitullut otettuankuvaa valmiistasopasta, koska se meni aika liukkaasti alas ennenkuin hoksasin kuvan puutteen. Joka tapauksessa tämä soppa on pelkkänä kasvisversionakin hyvää ja sen voi myös soseuttaa.

Joskus saatan laittaa sekaan kasvisliemikuutionkin. Ostan yleensä iHerbistä Rapunzelin orgaanisia kasvisliemikuutioita, joko yrteillä tai ilman.


Meillä kokkaava mies tekee kasvisliemipohjaista, sitruunalla maustettua, vaaleaa pastakastiketta, jota yleensä syödään edamame"pastan" ja kanafileiden kanssa. Hyvää on, vaikka ennen en koskaan syönyt kanaa Suomessa, koska mielestäni se maistui pahalle. Lontoossa saa luomukanaa, joka on parempaa. Nykyisin sellaista saa Suomessakin.

Mukavaa Pääsiäistä kaikille! Huomenna ainakin Etelä-Pohjanmaalla trullit liikkuvat ja kokkoja poltetaan! Ah, mitä lapsuuden muistoja ajatus tuokaan mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!