maanantai 7. maaliskuuta 2016

Low-carb - Kesäkurpitsalasagne (viljaton, vähälaktoosinen)

Aina ei tarvita pastaa,tämä versio on itse asiassa herkullisempikin! Monien aineiden takia tuntuu hiukan mutkikkaalta, mutta sitä se ei ole, usko minua :)



Kesäkurpitsalasagne (4 annosta tai kaksi suursyömäreille!)

1 rkl kookosöljyä
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl muskottipähkinää
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl kuivattua oreganoa
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä hienona silppuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl Worcestershire-kastiketta
500 g jauhelihaa (lammasjauheliha sopisi tähän parhaiten, mutta muukin käy, ei saa olla kovin rasvaista)
400 g purkkitomaatteja (Mutti mielellään)
1 rkl punaviinietikkaa
4 kesäkurpitsaa pitkittäin viipaleina (käytä vaikka juustohöylää, jos sinulla ei ole mandoliinia)
75 g sieniä (siitake, herkkusieni, tuoreita viipaloituina)
75 g Emmentaljuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipulit noin 5 minuuttia tai kunnes pehmeitä. Lisää muskottipähkinä, kaneli, basilika, oregano, tomaattipyree ja Worcestershirekastike ja sekoita kunnolla.

Lisää seokseen jauheliha ja keitä niitä yhdessä noin 10 minuuttia tai kunnes liha on ruskistunut. Älä polta sipuleita liialla lämmöllä! Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää viinietikka ja säilyketomaatit ja anna poreilla noin 15-20 minuuttia. Huilaa sen aika...

Laita uuni 180 C. Ota esiin LAAKEA vuoka, johon lapat ensin ohuen kerroksen lihaseosta, sitten peität sen kesäkurpitsasiivuilla, jonka jälkeen laitat kerroksen ohuita sienisiivuja. Jatka näin ja ylimpään kerrokseen, joka on kesäkurpitasiivuja. Ripottele päälle raastettu juusto ja paista vuokaa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Kommentti: Tämä on siis ihan kielen mukanaan vievä ohje, joka ei nosta insuliiniasi taivaisiin ja joka on sisältämiensä kasvisten vuoksi jopa ihan terveellinenkin!

3 kommenttia:

  1. Uskon, että on hyvää! Mitä suosittelisit kasvissyöjälle jauhelihan sijaan - linssejä / soijarouhetta, vai jotain muita kasviksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenjoskus kokeillut soijarouhetta ja muistaakseni se pelitti ihan hyvin. Toinen vaihtoehto on käyttää luovasti kasviksia, vaikka juuriselleriä, sipulia jne. Sieniähän tuossa jo olikin makua tuomaan!

      Poista
  2. Ok :) Kiva kun olet taas innostunut välillä laittamaan reseptejäkin, ne ovat sinulla aina kivan persoonallisia, niissä on joku juju.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!