perjantai 11. maaliskuuta 2016

Paluuta mineraalimeikkipohjiin

Löysin jotakin vanhoja Bare Mineralsin ja Lily Lolon meikkipohjia ja olen nyt välillä käyttänyt niitä. Jotenkin ne nykyään kiristelevät iholla, ainakin nyt talven aikaan. Hyvältähän ne näyttävät ja pysyvät pitkään kiiltelemättä, mutta se kiristävä tunne ei ole niinkään kiva.

Everyday Mineralsilta sai tilattua näytteitä muutaman euron pakkaus- ja postikuluilla, ja ostinkin muutaman kokeiluun. Meikkipohjia on kolmea eri laatua, matte, semi matte ja jojoba. Ostin kyllä sitten täysikokoisen iHerbistä, jossa se tuli muiden ostosten mukana, eikä hintakaan ollut ihan päätä kivistävä.Se, mikä hyvä mineraalimeikeissä on yleensäkin, on se, että ne ovat luonnonmukaisia, vegaanisia, ja ainakaan tämä merkki ei käytä eläinkokeita. Sitäpaitsi myös lapsityövoiman käyttö on poissa kuvioista, sillä niiden sisältämä mica louhitaan USAssa, eikä lapsityövoimaa käyttäen esim. Intiassa.

Olen aikoinani käyttänyt sekä Bare mIneralsia että Lily Loloa, ja molemmat ovat  mielestäni todella hyviä. Nyt kuitenkin etsin talveksi jotakin, joka ei tunnu niin kuivalta iholla.

Päädyin EM:iin, sillä heidän nettisivuillaan oli erinomainen opas valintaan, tässä linkki. Pohjan sävyt ovat jaettu kolmeen, eli neutraali on merkitty N:llä (neutral), viileä C:llä (cool) ja lämpimät sävyt W:llä (warm). Minulle käyvät periaatteessa kaikki, sillä väritykseni on sellainen, joten kaikkea myös piti kokeilla.

Tärkein juju oli mielestäni kuitenkin se, että pohjia oli kolmea eri kategoriaa eri ihotyypeille, eli matte rasvoittuvasta normaalille iholle, semi-matte sekaihosta normaalille ja jojoba base normaalista kuivaan, ikääntyvään ja herkkään ihoon.

Viimeksimainittua kokeiltuani olin ihan myyty. Ihanan levittyvää (vaikka kaikkihan nämä sitä olivat) ja kerrostettavaa, jopa hieman "kermaista", varmaankin sisältämänsä jojobavahan estereiden takia.

Ennen....

...ja jälkeen, yhdellä kerroksella. Tänään ihoni ei ollut aamulla ollenkaan täynnä punaisia läiskiä, kuten normaalisti, mutta eron huomaa silti.

Ainoa ärsyttävä juttu näitten  puuterimaisten meikkipohjien käytössä on se, että vaikka kuinka yrittäisi karistaa ylimääräiset kabukista pois, sitä aina varisee ympäriinsä hiukan. Toinen juttu on se, että jos on tottumaton käyttämään karheaa kabukia, naamaa saattaa kutista ihan sietämättömästi levityksen jälkeen, ja se saattaa punoittaa. Näin kävi ainakin minulle ostettuani ensimmäisen mineraalimeikkipakkaukseni joskus 2000-luvun alussa San Franciscosta. Pakkaus oni Bare Mineralsin ja sisälsi myös kabukin, jossa oli aika karheat harjakset.Ihon tottuminen vei aikaa, mutta samallahan sitä laittaessa vilkastutti myös verenkiertoa ihossa, joten ei kai se huono juttu ole.

Nyt käytin levittämiseen Real Techniques -merkkistä sivellintä.

Onko lukijoissa muita mineraalimeikkien ystäviä?

1 kommentti:

  1. EM on ensimmäinen mineraalimeikkisarja johon tutustuin, tykkään itse semi-mattesta,etenkin huonona päivänä antaa ihanan kuultavan ihon, Lily Lolo antaa samantapaisen. Kuivalle iholle Joppa Mineralsilla on kanssa hyvä mineraalipuuteri ja niissä on peittoa ihon virheille. EM:n oma suti on hyvin pehmeä, painii samassa sarjassa Real Techniquen ja Ecotools sutien kanssa (mutta jäljessä mainitut on parempia)
    Minulla sen kuivattavan tunteen kanssa auttoi vaihtamalla kosteusvoide tuhdimpaan, sekä suihkuttamalla "kosteusvesiä" levityksen jälkeen, elfillähän on se valkoisessa pullossa oleva ja iherbilläkin on pari hyvää öljyjä sisältävää hintakaan ole hirvittävä.
    Oletko kokeillut suihkuttaa kabukiin kosteutta ja sitten käyttää puuterissa ja levittää? Minä laiskana peittelen mustia kohtia silmän alla ja nenänpieliä, yleensä ei tarvitse toista tuotetta silloin. Joku meikkiguruhan käytti beautyblenderiäkin mineraalimeikkeihin, minen kyllä osaisi...
    -hiikka-

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!