sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Baselin museoyö


Blogissa oli parin päivän tauko, sillä ystävättäreni pomahti Suomesta yllätysvierailulle. Hän tosin sai viettää torstaina laatuaikaa (lue: päivän) Frankfurtin kentällä Friederike-myrskyn takia, mutta se ei paljoa menoa haitannut. Ehdin sitten torstai-iltana vierailla eräissä tupareissakin, ennen kuin rouva ehti tänne saakka.
Tapamme mukaan aloitimme illan Rochen Pebbles Barista Sveitsin korkeimman rakennuksen katolta Baselissa. Näkymät Rein-joelle ovat päätähuimaavat.
Ennen baariin menoa se tavallinen yritys kaataa rakennuksen edessä oleva kivimonumentti. Ei edelleenkään onnistunut.
Baselissa oli todellakin torstain-perjantain välisenä yönä museoyö, jolloin kaikkai museot olivat auki aina kello kahteen saakka aamuyöhön. Museopassilla (24 frangia) sai käyttää museoiden välisiä joukkoliikennelinjoja ilmaiseksi (tämä sisälsi museoratikan ja risteilylaivan, ratikka- ja bussilinjat) ja useimmissa museoissa oli erilaisia luentoja, tapahtumia ja workshopeja. Me osallistuimme lelumuseon "tee itse oma parfyymisi" - workshopiin ja ystävättäreni oli pakko päästä historiallisen museon "tee itse oma sukellusveneesi" -workshopiin kaikkien lasten ja lapsenmielisten kanssa. Valitettavasti viimeksimainitun workshopin tulos sittemmin hävisi illan kierroksen aikana, mutta jonkinlaisena todistusaineistona säilyi tämä kuva 😆


Tässä vaiheessa iltaa U-boot oli vielä tallessa....
Lelumuseossa (Spielzeugmuseum) on menossa hajuvesipullonäyttely, mutta tungos oli aikamoinen, emmekä siis kovinkaan keskittyneet näyttelyyn vaan jonotimme workshopiin.

Ensin opiskeltiin tuoksun rakennetta tuoksupyramidin avulla.
Sen jälkeen isosta tuoksuvalikoimasta sai valita mieleisensä kombinaation.
Sen jälkeen tiskin takana ollut tyttö sekoitti sen jokaiselle omaan pieneen suihkepulloon.
Minun komboni, johon taisi tulla liikaa pohjatuoksuja. Tyttöjen mielestä se oli hiukan "partavesimäinen".

Oman parfyymin sekoittamisen jälkeen sai tietty sen muistoksi ja samalla kivan parfyymipullohatun kahdesta eri vaihtoehdosta. Nämä hatut kirvoittivat kyllä sellaiset naurut illan mittaan, että oli ihan ripsivärit poskilla.

Minun valintani, pullea parfyymipullo, jossa on "pompula", jota puristelemalla tuoksu tulee ulos.
Tytsyt valitsivat hiukan toisenmalliset parfyymipullohatut (meillä oli mukana eräs työkaverini täältä Baselista).
Museon kaupasta.
Minua ei haitannut, vaikka emme niin paljoa itse museosta nähneet, sillä olen menossa sinne uudelleen isommalla porukalla karnevaalien jälkeen. Tässä kuitenkin muutama kuva, aivan mahtavia leluja siellä on näytillä! Parfyymipullonäyttelykin jatkuu vielä karnevaalien jälkeen.


Ah, jos minulla olisi tällaisia, en katsoisikaan tietokoneen ruutuun!

2 kommenttia:

  1. Loistoidea nuo joukkoliikennelisät - saataisiinpa meilläkin Museokorttiin vastaavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja täällä se lisä oli vain 5 frangia! Kerrankin jotakin halpaa Sveitsissä!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!