torstai 4. tammikuuta 2018

Takaisin Baselissa ja hiukan TV-ohjelmista ja Solsidan-elokuvasta

Hohhoijaa  - eilen olivat taas Lufthansan lennot myöhässä, kuten tavallista. Matkustaminen on muutenkin ärsyttävää touhua, vaikka busineksessa se tietty on hieman helpompaa, koska jonottelu koneeseen ja turvatarkastukseen on vältetty.


Myöhästymisestä huolimatta muistin viedä yöllä vielä paperit ja pahvit kadunvarteen, täällä kun oli tänäaamuna se kuukausittainen jätepaperin ja -pahvin keruuaamu.

Kun sitten aamu koitti, täällä oli kamala myrsky, pahin, mitä ikinä olen täällä ollessani kokenut. Taivaalta tuiskutti jalkarätin kokoisia märkiä partikkeleita ja tuuli niin, että oli tukka lähteä päästä. Tottakai se myrsky oli sitten kaadellut kadulla parkissa olleet polkupyörät ja vääntänyt katuja reunustavat joulukuuset vinoon ja pahinta kaikista, repinyt ne keruuseen tarkoitetut pahvit ja paperit pitkin katua. Hävitys oli melkoinen.

*****
Sitten vähän yllättävästi toiseen aiheeseen, eli elokuviin ja TV:n tarjontaan Suomessa. Katselen joskus suomen TV-ohjelmia DNATV:n kautta. Nyt on jo jonkin aikaa tullut sarja nimeltä Valheiden verkkomaailta (Web of Lies), jossa esitellään tosielämän juttuja. Yhtenäinen lanka sarjassa on se, että joka jaksossa tapahtuu jotakin siitä syystä, että joku päähenkilöistä on esiintynyt netissä (some) eri ihmisenä kuin mitä on.

Osin jännittäväkin sarja on dramatisoitu, mutta seuraa esimerkkitarinaansa ja siinä myös haastatellaan ko. tapaukseen liittyviä oikeita henkilöitä. Mielenkiintoista huomata, miten paljon tuhoa voi aiheuttaa ja aiheutua tällaisissa tapauksissa.

Sitten elokuvista... Kuinka moni on seurannut TV:stä Solsidan-sarjaa? Jos ko. sarjasta pitää, kannattaa mennä katsomaan leffaan samanniminen filmi, jossa käänteet ovat aika hauskoja siinäkin. Olimme katsomassa sen viime sunnuntaina ja voin vaan suositella, vaikka lehtiarvosteluissa sitä kutsuttiinkin mm. episodimaiseksi ja liioitelluksi. Molempia se olikin, mutta silti niin hauska, että leffan jälkeen minullakin oli kaikesta nauramisesta ripsivärit poskilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!