torstai 25. heinäkuuta 2013

Huonoa käytöstä

Sattuipa päivänä eräänä kun olin tullut väsyneenä kotiin ja aloin väsätä ruokaa itselleni.... Puhelin soi ja soittava henkilö ei ehtinyt edes esitellä itseään vaan alkoi karjua että minun pitäisi tulla siirtämään autoni välittömästi, sillä se on "muiden tiellä". Kuullotin juuri sipulia keittoa varten, joten totesin tulevani "viiden minuutin päästä". "EI kun sä TUUT nyt heti!" Mies räiskäisi luurin kiinni.

Erittäin harmistuneena laitoin kokkaamukset sivuun ja lähdin parkkipaikalle. Ajattelin, että ulkomaalaustöitä tekevä miesporukka tarvitsisi parkkipaikkani nosturilleen.

Asia selvisikin varsin pian: autoni parkkipaikka on alaspäin viettävä, joten olin näköjään unohtanut laittaa käsijarrun päälle ja auto oli valunut taaksepäin ollen nyt tientukkona.

Soittaja (jonka nimeä en vieläkään tiedä) olisi voinut sanoa sen, niin olisi säästytty yhdeltä tulistumiselta! Minä pidin pyyntöä turhana nipotuksena kun en tiennyt mistä on kyse.

Olen ennenkin puhunut tästä asiasta; ihmiset saa tekemään yleensäkin kaikenlaisia asioita kunhan selittää MIKSI näin pitää toimia. Pelkkä käskyttäminen on huonoa käytöstä. Tästä syystä myös inhoan useimpia kieltokylttejä, sillä aina ne eivät kerro MIKSI jotakin ei saa tehdä.

Mahtaako tässä esimerkiksi olla jonkinlainen raja, jonka yli ei saa viedä hedelmiä jostakin syystä? Vai mikä on kiellon tarkoitus?

Entä tämän kyltin tarkoitus?

Miksi tähän ei saa ankkuroida?

Tässä voisi olla lisänä tieto lähimmästä vessasta.

Miksiköhän lintujen ruokinta on kielletty?

Eikö olisi edullisempaa kaikille osapuolille tehdä selväksi miksi, sillä siten pidetään yllä yhteistyöhalua. Toisaalta voisi olla myös hyvä miettiä, miksi se kyltti siihen ylipäätään tarvitaan (esim. tuo "vessakielto"). Asiaa voisi monasti parantaa lisäämällä edes jotakin infoa.


1 kommentti:

  1. Hullu merkkejä! Erityisesti wc yksi. Hullu maailma.

    (Lukija Amerikasta ja Meksikosta.)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!