keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Ahaa-elämys salilla

Olen salilla käydessäni nähnyt tällaisia keppejä ja miettinyt, mitä niillä oikein tehdään. Enkä ole keksinyt.

"Aerobic bar" tai "flexi-bar".


Enkä olisi keksinytkään, ellei ohjaaja olisi sitä selittänyt. Kyseessä on siis keppi, joka värähtelee kun sitä käyttää, ja värinän avulla löydät syvät lihaksesi. Urheiluliikkeissä tämä tikku maksaa aika paljon, joten haepa sitä esim. Anttilasta, niin maksat vähemmän.

Kuten niin moni muukin asia liikunnassa, tämäkin on tekniikkalaji. Periaatteessa keppiä pidetään keskellä olevasta paksunnoksesta kiinni ja yritetään saada päät tekemään ympyränmuotoista liikettä keskikohdan pysyessä paikallaan. Juju on myös siinä, että tuota "pyörittelyä" voi tehdä monessa eri asennossa, seisten maaten, istuen, kävellessä, yhdellä jalalla seisten ja tärisyttäen eri suuntiin jne. Treenaalinen tämän kepin kanssa voimistaa syviä vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia, selkää ja käsiä.

Nyt kun osasin oikeilla sanoilla hakea, löytyi niitä ohjeitakin. Esimerkiksi täällä. Tuossa puhutaan kuitenkin heiluriliikkeestä, joskin ohjaaja tänään sanoi tavoitteena olevan laittaa kepin päät pyörimään ympyrää.

Jokatapauksessa tuntuu aika hyvältä laitteelta! Jo muutamassa minuutissa tuntui että veri alkoi kiertää syvällä vatsan uumenissa.

Kipeälle alaselälle neuvoi ojhaaja seuraavan liikkeen: Ota kipeän kohdan vastakkaisella kädellä (siis toisen puolen kädellä) kepistä keskeltä kiinni ja nosta keppi pystyasentoon. Aloita kepin käyttö ja nosta samalla kipeän puolen jalka ylös lattiasta. Tämä vaikuttaa kipeytyneeseen puoleen ja lisää verivirtaa siellä.

Aikamoinen vekotin, kaikkea ne keksivätkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!