perjantai 26. heinäkuuta 2013

Banaani(suklaa)letut

Teinpä tänään salin jälkeen palkkarilettuja, jotka olivat todella helppotekoisia. Sen lisäksi ne ovat liikkujalle ihan täydellisiä palautusjuoman tms. ohesta. Varmaankin tässä vaiheessa ohje on monelle tuttu, mutta laitetaanpa nyt vielä se tännekin. Tämä on siis "Crépes á la Dzinni", eli dzinnittelijän versio  :D.

Banaaniletut

2 isoa kypsää banaania
4 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta)

Ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja surrutellaan sileäksi ja kuohkeaksi. Paistetaan rasvatilkassa letuiksi.

Paisto sujuu parhaiten pikkuletuiksi, eli lettupannulla, koska nämä lettuset hajoavat helposti. Laita taikinaa vain ohut kerros pannuun. Ei myöskään kannata pitää hellanlevyä ihan kaikista kuumimmalla, sillä niin bansku kuin munatkin palavat helposti (tummuus ei tosin makua haittaa).

Letuista tulee tällä ohjeella erittäin kuohkeita, kuin amerikkalaisia pannukakkuja!


Ei ihan tullut kokonaista lettua lopputaikinasta!

2 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkua ja hiukkasen kermavaahtoa, niin on täydellinen jälkiruoka....slurps.

    VastaaPoista
  2. Musta tuo on NIIIn hyvää ilmankin, varsinkin kaakaolla maustettuna! (en ole tosin kokeillut kermavaahdolla, mutta ehkä sekin pitää koklata)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!