lauantai 27. heinäkuuta 2013

Suklaata!

En sitten päässyt suklaakahvilan ohi jotakin ostamatta.... Rakastan noita kirsikkatäytteisiä, tummalla suklaalla kuorrutettuja, joita tuli jo Amsterdminaikoina raahattua laatikkokaupalla Suomeen, Schipholin lentokentällä kun on Leonidaan myymälä.Joskus Brysselissä erään konferenssin aikana yksi ystäväni sai päähänsä järjestää pienelle porukalle suklaakonvehtientekokurssin. Menimme siis Planet Chocolaten tiloihin ja saimme valmistaa itsellemme konvehteja. Tässä vaiheessa pitää mainita, että jos käytte Bryselissä, älkää ihmeessä sivuuttako Pierre Marcolinia, josta saa minun mielestäni maailman mahtavimmat suklaat. Näköjään näitä voi tilata netistä.

Siis suklaantekoon! Se olikin helpompaa kuin kuvittelin. Meillä oli ihan hervottoman iso pata temperoitua suklaamassaa. Sen tekemiseen ei tarvinnut vaivautua, vaan se oli jo valmiina. Suklaan sulattamisessa vaan on se jippo, ettei sitä saa tehdä kovin nopeasti, eikä suoraan hellalla, vaan esim. vesihauteessa ja hitaasti.

Muotiksi kelpaa vaikka jääpalamuotti, tosin esimerkiksi silikoninen sellainen on aika helppokäyttöinen. Lusikoi temperoitua suklaamassaa muottiin, kaada muotti ylösalaisin ja valuta ylimääräinen pois. Jos suklaa on kovin kuumaa, se on juoksevampaa ja saatat joutua tekemään toisen kerroksen, sillä kuumasta suklaasta tulee aika ohut kerros.

Laita muotti jääkaappiin jähmettymään ja tee silläaikaa täyte. Helppo täyte on esimerkiksi mantelimassa, johon on sekoitettu sopiva määrä jotakin likööriä. Grand Marnier on suosikkini. Tosin näitä konvehteja ei tarjoilla lapsille. Myös marmeladeja voi käyttää.

Älä anna suklaamuotin jäätyä tai jäähtyä liikaa, sillä sokeri alkaa erottua siitä tehden ikävän harmaan pinnan suklaalle. Maku ei tosin tästä kärsi ollenkaan.

Täytä konvehdit ja levitä päälle kerros suklaata. Laita hyytymään. Kun konvehdit ovat hyytyneet, kumoa ne pois muotista ja koristele esimerkiksi pähkinöillä tai strösseleillä. Voihan ne vaikka kieritellä tummassa kaakaojauhossa.

Aika simppeliä! Lähdimme kotiin tyytyväisinä suklaalasteinemme. Kokeilkaapa tekin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!