tiistai 2. heinäkuuta 2013

Proteiinipirtelöä

Kuumalla ilmalla ei paljoa jaksa kokkailla. Eikä salilta tultua jaksa puputtaa mitän salaatteja, joten laitan ne mieluummin juotavaan muotoon.

Aiemmin esittelin ohjeen minttusuklaasmoothieen, ja tänään lounaaksi oli juotavaa salaattia, eli smoothie tehtynä parista desistä sokeritonta mehukeittoa lisänä ruukkusalaatti, puoli pussia jäisiä boysenmarjoja, vaniljanmakuista proteiinijauhetta, avokado ja vettä.

Joskus voi vielä lisätä jotakin viherjauhetta ja kuituja (esim. Super Seeds). Sitten vaan surrutellaan kaikki tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella sekaisin ja herkku on valmis. Itse asiassa tämänpäiväinen smoothie oli liki jäätelön kaltaista, koska proteiinijauheen maku oli "Vanilla Ice Cream".

Ennen sekoittamista.

Pari asiaa kannattaa muistaa saadakseen hyvän smoothien, tai "juotavan salaatin". Yksi on se, että käytä mieluummin värikästä salaattia. Minun salaattini oli tummanpunerva. Niissä on paljon enemmän antioksidantteja. Älä missään nimessä käytä jäävuorisalaattia, sillä sen ravinnearvo on varsin  köyhä, koska se koostuu suurimmaksi osaksi vedestä.

Avokado antaa smoothielle kuohkeutta. Ellet halua käyttää avokadoa, niin lesitiinijauhe on hyvä vaihtoehto.

Marjat/hedelmät kannattaa laittaa smoothien sekaan tietenkin jäisinä. Kuten kuvasta huomaa, laitoin ne revityn salaatin päälle, sillä jos ne laittaa alimmaisiksi, ne saattavat paakkuuntua ja sekoittua hankalammin massaan.

Joskus voi smoothien sekaan laittaa myös esim. vehnänalkioita (jotka myös tekevät rakenteen kuohkeaksi), vehnänalkioöljyä, canolaöljyä jne.

Oikeastaan smoothie syntyy vaikka millaisista sekoituksista, eikä ainesten määrä ole niin nuukaa. Mikä parasta, se on nopeasti syntyvä ja terveellinen ateriankorvike kun on kiire tai ei jaksaisi kokkailla.

Smoothie valmiina kaadettavaksi laseihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!