perjantai 19. heinäkuuta 2013

Liikuntapäiväkirja - 6 viikkoa takana

Maanantai meni hiukan pipariksi ikkunoitten vaihdon takia  - en halunnut jättää mieslaivuetta asuntoon yksin kun ovet olivat ulko-ovea myöten apposen auki. Tiistaina sitten saivat hommansa loppuun (muutamaan venttiiliä lukuunottamatta) ja minä luistin heti salille.

En tiedä, riippuuko päivän horoskoopista vai mistä, mutta joskus liikunta sujuu kuin rasvattu ja toisinaan sitten taas ei. Tällä tarkoitan lähinnä sitä suuresti inhoamaani aerobista osuutta, jonka teen uskollisesti joka päivä. Yhtenä päivänä olisin sutkutellut kuntopyörällä vaikka kuinka pitkään, mutta sitten sain luettua iltapäivälehdet jo siinä loppuun, joten en viitsinyt jatkaa (salilla on pari kuntopyörää, joissa on selkänojat niin että lukeminen sujuu enemmän kuin hyvin). Tänään taas en viitsinyt lämmitellä lihaksia kuin yhden iltapäivälehden verran, senkin hädintuskin. Punttien ja taljan kanssa alkaa treenaus luistaa ja niiden kanssa ähisinkin tänään erityisen kauan.


Laitteiden ja punttien kanssa touhuaminen on huomattavasti kivempaa. Ehkä pitäisi tähdätä voimanostokisoihin? Mikään kestävyysurheilija en ole, enkä sellaiseksi tule. Olisi aika hirvittävää tähdätä vaikka johonkon puolimaratoniin, uh.

Sanotaan, että kaikkia lihasryhmiä ei saisi harjoittaa joka päivä. Jos tällaiseen ns. yksijakoiseen treenaukseen päätyy, sopiva määrä viikossa olisi 2-3 kertaa. Jotkut taas harrastavat ns. kaksijakoista treenausta, jossa vuoropäivinä harjoitetaan eri lihasryhmiä, esim. joka toinen päivä käsiä ja ylävartaloa ja joka toinen päivä jalkoja. Minä olen harrastanut kaikkien lihasryhmien treeniä joka päivä, mutta kuten esimerkiksi tänään, keskittynyt välillä enemmän käsiin ja hartioihin. Minulle ei ole ihan selvinnyt se, onko tässä treenin kohteiden vuorottelussa syynä lihasten palautuminen välipäivinä vai mikä. Se kuitenkin vaikuttaisi järkevimmältä ajatukselta.

Olen hiukan pohtinut tuota urheilijoitten lisäravinnepuolta ja seuraavaksi tuleekin hiukan erikoisempi postaus aiheeseen liittyen.

Löysin jostakin kaapista jo ammoisina aikoina avatun konjakkipullon ja päätin tarjota itselleni yömyssyn, vaikka todennäköisesti pullosta ovat alkoholit haihtuneet jo kauan sitten (säilytin kerran isoa Bacardipulloa niin kauan kaapissa, että se oli haihtunut tyhjäksi vaikka oli liki täynnä  - avattu siis).


Iltahömpsy pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!