torstai 11. heinäkuuta 2013

Torstai ei ollut toivoa täynnä

Tulikin sitten hiukan pidempi sairaalareissu :(


Olen lukenut lehtiä, koska täällä ei juuri ole muutakaan tekemistä. Lieneekö syy kesätoimittajissa, koska laitoin merkille omituisia sanavalintoja sanomalehdissä. "X ei ollut ilennyt tehdä jotakin", "meinata" ja rymsteerata... Ilennyt? Iljetä? Iljettävä? Minun sanavarastossani iljetä liittyy johonkin iljettävään. Meinata taas ei ole kunnon suomen kieltä. Rymsteerata? Ruotsista peräisin, mutta mikä kirjakielen sana tämä oikein on?

Tai sitten "Tuksutyyppinen" kirjoittelu: "Voisiko joku ihan anonyyminä vaikka lähettää sähköpostitse minulle moottoripyörätyyppien yhteystietoja, jotka eivät ole mua vastaan, vaan puolellani?"
Siis...??!

Niin, siis näitä virheitä tekevät toimittajatkin, ei vain Tuksu. Toisaalta ihmettelen sitä(kin), miten esim. Tuksu, joka tekee noinkin graaveja virheitä hyvin useasti kirjoituksissaan, voi kehua edes päässeensä ylioppilaskirjoituksissa äidinkielestä läpi.

Yhdyssanavirheet ovat jo sinänsä vanha juttu. Minulle opetettiin joskus, että jos sanojen väliin (iis ensimmäisen sanan perään) voi liittää jonkin päätteen toimivasti, niin sanat voi kirjoittaa erikseen. En ymmärrä miksi tätä sääntöä on joidenkin vaikea noudattaa.

"Hotellin" iltapala.
Pistää miettimään, miksi sairaaloissa on surkea aamiainen kukonlaulun aikaan, sitten saa vatsa kurnien odottaa yhtä surkeaa lounasta. Sitten illalla tuodaankin ruokaa yhtämittaa; hätinnä saa päivällisen syötyä kun on jo aika iltapalan. Ilmeisestikin syöminen on ajateltu yhdeksi viihteen lajiksi. Aamupäivällä taas on yleensä pönötyskierto ja siitä koituvat toimenpiteet, ja kun hoitajat kulkevat ensin lääkärien kulkueessa ja sitten toteuttavat määräykset, ei aikaa riitä muuhun. Sairaala-apulaiset tietty siivoavat, minkä ehtivät.

Mutta sarkasmi sikseen. Tuli sentään yksi kynsilakka mukaan ja pääsin hakemaan kotoa läppärini.

Samaa jätskisarjaa, josta kerroin jo täällä.

10 kommenttia:

 1. Ilennyt kuuluu ainakin savolaiseen murresanastoon ja on välimuoto sanoista kehdata ja uskaltaa. Eli periaatteessa ei siis ole väärinkirjoitettu sana ;)

  Sinun "hotellissa" on paremman näköisiä sämpylöitä, kuin monessa muussa :) Se pönötyskierros ja laikkareiden siivousrytmi jaksottavat ruokaa, eli molemmat täytyy saada ensin alta pois, sitten vasta laikkarit voivat jakaa sen ruuan (juu laitoshuoltajat sen jakavat monessa sairaalassa tai ainakin antavat tarjottimet sairaanhoitajien käsiin)

  Ei mennä edes "tuksutteluihin" voisin niin kuin siis sanoa että ne siis tosi vähän ihq... ja enempi olisin nevahööd aiheesta.

  Sain kotiutettua sen ihanan kissikynsilakan eilen, tänään illalla on sessio kyseisen tuotteen parissa. Ihmettelen vain, tilasin näytteen eräästä BB voiteesta, mutta sain ainakin 30 ml tuubin :O Mutta nyt huomasin tarvitseni lisää ihania kissoja...

  Toivottavasti paraneminen sujuu suotuisasti. Onneksi ei ole kovin kosteat ilmat... vaikka sitä vähätellään, ei vanhan kansan mätäkuu jutut ole ihan täysin potastaa.

  -nina-

  VastaaPoista
 2. Savolainen sanasto on aika kaukana sieltä, missä minä olen syntynyt ja kasvanut, eli ei ihme, että en ymmärtänyt :D

  Sämpylä olikin kohtuullinen, mutta illallinen näytti lähinnä lehmänläjältä, heh. Vieruskaveri oli onneksi ehtinyt jo urheasti maistamaan ja kertoi sen vaikuttavan jauhelihamuusiloodalta.

  Huomenna kotiin vaikka konttien!

  Kerropa millaista se kissakynsilakka on käyttää, pysyikö kiilto, oliko miten peittävää ja pysyvää? Esittelen myös kohta muutaman halpiskynsilakan, joihin ihastuin.

  VastaaPoista
 3. Kissikynsilakka oli kahdella kerroksella täysin peittävä, joku toinen vähemmän täydellistä peittoa olisi tyytynyt yhteen kerrokseen, duochrome kiilto oli ihana :) Sanotaanko näin; suuresti aion tilata myös toisissa sävyissä, etenkin roly lavender ja metallic coral kiinnostaa aivan kauheasti... hinnallakaan kun eivät ole pilattuja. Ah niin ja kestävyys, näin päivän käytön, joka sisältää suurempaa lutrausta (tarkoittaa ylenmääräistä pesuvesien käsittelyä ilman kumihanskoja) ei näy kynsien kärkiä, monet lakat pakenevat mokomaa käsittelyä.

  Odotamme ilolla (loma maisemissa) arvostelua :)

  -nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, nyt tuli mullekin kissilakkakuume :) Millainen se tuoksu on?

   Poista
  2. Nonnih, piti munkin tilata tuo Metallic Coral. Violettisia lakkoja ostin juuri kaksi, joten ehkä en nyt kuitenkaan sellaista... Postaus noista violettisista on tulossa.

   Poista
 4. Kiitos! Olo on ihan OK, ainoa ongelma on tylsistyminen....

  VastaaPoista
 5. Ai niin! 10% alennuskoodi Roseroseshopiin on 201307. Voimassa kuun loppuun.

  VastaaPoista
 6. Inhoan sairaalassa olemista! En onneksi ole (ainakaan vielä) joutunut olemaan minkään vakavan syyn vuoksi sairaalassa. Muutama kerta päiväpolilla ja kahden synnytyksen vuoksi. Esikoisen kanssa meni viikko sairaalassa, mutta nuoremman kanssa oltiin about vuorokausi. :D Halusin kotiin seuraavana päivänä, kun kaikki oli meillä ok.

  Jaksuja, vaikka kotia jo pääsitkin... vai karkasitkin? ;)

  VastaaPoista
 7. Joo, kotiutin itse itseni suuren paapatuksen säestyksellä. Enkä ole ainakaan vielä heittänyt veiviäni, vaikka niin uhkailtiin käyvän.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!