keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vichyn kompakti aurinkosuoja

Loppukesästä on aina aurinkosuojista huolimatta hiukan väriä kertynyt kasvoillekin, joten väistämättä joutuu käyttämään hieman tummempaa meikkiä. Korvasin koko aurinkovoiderumban kasvojen osalta ostamalla Vichyn kompaktin ja värillisen voiteen, jota on helppo lisätä kasvoille vaikka iltariennoissa.

Nimi "Beautifying sun protection compact", tai siis tuo ensimmäinen sana viitannee voiteen sävyyn, sillä mitään viitteitä tuotteen hoitavuuteen en löytänyt. Voide on parabeeniton ja siinä on mekaaninen UVA- ja UVB-suoja.

Pakkaus on simppeli ja oranssi, löytää helposti käsilaukun pohjalta värin perusteella.

Kolmen kerroksen säiliö, voidevippa siinä alimmassa kerroksessa, mikä on kätevää.  Mukana tietystikin peili.

Voide levittyy ihan nätisti kasvoille sisältämänsä silikonin ansiosta, ja kestääkin joltisenkinlaisesti hikoillessa, mutta sitä pitää välillä lisätä, kuten pakkauksessa neuvotaankin. Vedenkestävä se ei ole.

Paketissa neuvotaan käyttämään kasvoille voidetta 1 tl per levityskerta. Jäin miettimään määrää. Joko kyse on todella lilliputtimaisesta teelusikallisesta, tai sitten ohje on annettu todella isolle naamalle. Eikä tuosta pakkauksesta (9 g) kovin monta teelusikallista edes tule! Teelusikallisesta tulisi jo aika hiukean paksu kittikerros.

Jokatapauksessa ihan käyttökelpoinen voide, joka tasoittaa ihon pinnan kivasti. Sävyjä en apteekissa nähnyt kuin yhden ja tämä saattaa joillekin olla aika tumma. Minulle se oli juuri passeli, ja ohuemmin levitettäessä kerroskin jää läpiluultavaksi, vaikka auringonsuojaominaisuus sitten onkin heikompi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!