sunnuntai 2. syyskuuta 2018

The Ordinary, osa III

Olen testaillut aika monia tämän merkin tuotteita, ja tällä kertaa vuorossa asiaa The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% - suspensiosta, jonka tuubin sisältö alkaa kohta tulla tiensä päähän.


Azelaiinihappo sopii lähinnä akneen taipuvaiselle iholle, joskin sitä käytetään myös ihon sävyn vaalentajana ja kirkastajana, koska se anti-inflammatorisuutensa ja antibakteerisuutensa sekä kuorivan vaikutuksensa ohessa myös auttaa hidastamaan epänormaalien melanosyyttien tuotantoa iholla ja vähentää täten ihon ei-toivottuja värimuutoksia sekä parantaa ihoon ulkonäköä.

Azelaiinihapon tarkkaa vaikutusmekanismia aknen hoidossa ei tiedetä, mutta se ainakin vähentää ihon keratiinin tuotantoa (keratiini toimii kasvualustana aknea aiheuttaville bakteereille  - siis epidermaalinen keratinisaatio väheni käytön yhteydessä, joskaan aine ei vaikuttanut sanottavasti talirauhasiin ja niiden tuotantoon, eli sen ei pitäisi kuivattaa sanottavasti). Se myös kuorii ihoa, mutta on vähemmän (tai ei ollenkaan) ihoa ärsyttävä kuin muut aknen hoitoon ja ehkäisyyn käytetyt tuotteet  - ominaisuus, joka on tehnyt siitä näiden hoitotuotteiden nousevan tähden. Vähemmän ihoa ärsyttävänä se yleensä sopii myös herkemmälle iholle.

Kuten sanottu, sitä ei käytetä ainoastaan aknen hoitoon, vaan esimerkiksi Rodial on merkki, jolla azelaiinihappo on käytössä sen monissa tuotteissa juuri ihon sävyä kirkastavan ja ihoa kuorivan vaikutuksensa ansioista. Azelaiinihappo toimii myös antioksidanttina, ja sopii täten kaikille ihotyypeille. En ole itse huomannut tämän tuotteen kuivattavan ihoa, mutta kovin kuivalle iholle se ei varmaan sovikaan ihan jokapäiväiseen käyttöön. Kokeilemalla asia selviää.

Vaikka azelaiinihappo onkin erittäin hyvin siedettyä, voi se silti aiheuttaa mm. ihon punoitusta, joten erittäin herkkäihoisten kannattaa aloittaa pienemmällä pitoisuudella. Käytön aikana ihon suojaaminen auringolta on tarpeen.

Oma tuubini siis on ensi viikolla loppu, ja aion ostaa toistekin.

3 kommenttia:

 1. Mulla on tällainen korkkaamattomana. Käytitkö voidetta miten? Jotain sen alla ,kuinka usein itse käytit.Mulla monta The Ordinarya vaan odottaa kaapissa,että perehtyisin niihin.Tai no voihan se olla,että sitä purkkia ja purnukkaa vaan pukkaa niin paljon,että odottaa joutavatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ohutta tavaraa, että menee iholle sellaisenaan. Ehkä jotakin öljyä päälle.

   Poista
  2. Jaa, jäi vastaamatta tuohon, että kuinka usein. Aika satunnaisesti, koska miltei päivittäin käytän salisyylihappovalmistetta.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!