Mutta asiaan! Siis laitoin taivaallista moussakaa, ja tässä ohje kuvien kera. Tämä on hyvin "lagom"-ruoka, eli viis veisataan tarkoista mitoista!
Moussaka (iso annos, varmaan ainakin 6:lle)
3 keskikokoista munakoisoa (Pirkka-merkkiset valmiiksipakatut olivat muistaakseni 300 g kpl)1 iso "härän sydän" -pihvitomaatti tai pari pienempää
vajaa 400 g jauhelihaa (lammas paras, mutta ellei sitä saa niin mikä muu tahansa kelpaa - nyt käytin sika-nautasekoitusta)
tomaattipyreetä
pari sipulia
pari valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
suolaa
mustapippuria
Bechamel-kastike
Tämän kastikkeen ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, mutta tein sen gluteenittomana pikaversiona, eli:
n. 3 dl kermamaitoa
3 pkt Koskenlaskija Voimakasta
Sulata kattilassa varoen, ettei pala pohjaan.
Päälle:
- juustoraastetta
Kaada jauhelihan jälkeen päälle noin kolmasosa juustokastikkeesta. |
Viipaloi tomaatit. Tähän riitti tosiaan yksi ainoa iso "härän sydän"! |
Lado tomaattiviipaleet jauhelihaseoksen päälle. |
Laita vuoka 175 C uuniin ja paista noin tunti. Paistamisen loppupuolella voit ripotella päälle juustoraastetta.
Herkullista! Voi kuulostaa työläältä, mutta sitä se ei ole! Ja maku vain paranee, jos sitä lämmitetään uudelleen.
Voi nami!!
VastaaPoista