sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Moussakaa!

Noniin, edellisestä postauksesta sen verran, että kävin sitten tänään ostamassa sen suklaakirsikan ja tryffelipähkinäpensaan. Nyt vielä jäi vaivaamaan minikiivi ja se saskatoon, joita itse asiassa olisi myynnissä tuossa naapurissa sijaitsevalla taimitarhalla! Mies pääsee taas istutushommiin, kunhan kotiutuu viikottaisesta urheiluharrastuksestaan.

Mutta asiaan! Siis laitoin taivaallista moussakaa, ja tässä ohje kuvien kera. Tämä on hyvin "lagom"-ruoka, eli viis veisataan tarkoista mitoista!

Moussaka (iso annos, varmaan ainakin 6:lle)

3 keskikokoista munakoisoa (Pirkka-merkkiset valmiiksipakatut olivat muistaakseni 300 g kpl)
1 iso "härän sydän" -pihvitomaatti tai pari pienempää
vajaa 400 g jauhelihaa (lammas paras, mutta ellei sitä saa niin mikä muu tahansa kelpaa  - nyt käytin sika-nautasekoitusta)
tomaattipyreetä
pari sipulia
pari valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
suolaa
mustapippuria

Bechamel-kastike

Tämän kastikkeen ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, mutta tein sen gluteenittomana pikaversiona, eli:

n. 3 dl kermamaitoa
3 pkt Koskenlaskija Voimakasta

Sulata kattilassa varoen, ettei pala pohjaan.

Päälle:
- juustoraastetta

Laikkaa munakoiso n. cm:n paksuisiksi paloiksi. Niitä ei tarvitse "itkettää", mutta jos haluat sen tehdä, ripottele viipaleiden päälle suolaa ja laita ne lävikköön puoleksi tunniksi. Huuhtele ja puristele kuiviksi. Lado viipaleet uunipellille, voitele öliiviöljyllä ja paahda noin 200 C uunissa, kunnes pehmenevät. Olisiko noin 20 min.


Valmista lihatäyte, eli kuullota sipulisilppu, lisää sekaan jauheliha, ruskista mutta älä anna sipulien palaa, lisää tomaattipyree ja mausta.

Peitä voidellun uunivuoan pohja munakoisoviipaleilla. Levitä päälle lihaseos, tarkista kuitenkin maku ensin ja lisää mausteita tarpeen mukaan.


Kaada jauhelihan jälkeen päälle noin kolmasosa juustokastikkeesta.


Viipaloi tomaatit. Tähän riitti tosiaan yksi ainoa iso "härän sydän"!

Lado tomaattiviipaleet jauhelihaseoksen päälle.
Kaada tähän päälle noin puolet jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja lado sen päälle kerros munakoisoviipaleita, joiden päälle loppu juustokastikkeesta.


Laita vuoka 175 C uuniin ja paista noin tunti. Paistamisen loppupuolella voit ripotella päälle juustoraastetta.

Herkullista! Voi kuulostaa työläältä, mutta sitä se ei ole! Ja maku vain paranee, jos sitä lämmitetään uudelleen.


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!