torstai 13. syyskuuta 2018

Ihmeainetta

Ihan ensimmäiseksi; luukasvainhoitaja soitti TYKSistä tänään ja kertoi, että se superpitkä pora on löytynyt ja biopsia on 21.9., eli ensi viikolla. Saapa nyt sitten ruveta hermoilemaan jotakin konkreettista.

Sitten asiaan. Vinoilin miehelle viime viikolla, koska hänen nenänpäähänsä ilmestyi finni. Hehheh, ei olisi pitänyt tehdä niin, sillä huomasin eilen, että ylähuuleen oli pukkaamassa samanlainen. Siis omaan ylähuuleeni. Mietin illalla, että mitä siihen laittaisi ja pienen tuumailun jälkeen kokeilin Bion-merkkistä liuosta.

Ei ollut ollenkaan huono valinta; tänäaamuna finnistä oli jäljellä vain pieni, hiukan punoittava lämiskä ylähuulessa.

Kyseessä on Bion Blackhead/Whitehead Controller - mustapäitä ja miliumeja (oikeastaan miliumin monikko on milia, mutta kopsin tämän tekstin Bionin nettisivuilta) sulattava tehoneste.

Olen aiemminkin huomannut tehon, mutta en ole tätä nestettä ehkä käyttänyt näin täsmähoitona kuin nyt. Katsotaanpa INCIä:

Glykolihappo 0.25%, Salisyylihappo 0.5%, Rosmariiniuute, Sitruunauute, Mustikkauute, Suomännyn kuoriuute, Kanelinkuoriuute, Soijaglysiini, Salviauute, Aminohapot: proliini, alaniini, arginiini, allantoiini, Humalauute, Pantenoli (B5), Peltokorteuute, Sitruunaruohouute, Ginseng-uute, Koivu-uute, Granaattiomenauute, Sitruunaruohoöljy, Japanin Kuusamauute, Totarol

Yleensä esimerkiksi salisyylihapon toimivuuden perustana pidetään vähintään 2%:n pitoisuutta ja hapanta ympäristöä, mutta tässä se sitten ilmeisestikin toimii (glykolihapon kanssa) vähemmälläkin pitoisuudella. Tuotteen happamuus ei käy nettisivuilta ilmi. Koostumuksessa ovat kivoja nuo kasviuutteet.

Tämä liuos ei ole ihan puoli-ilmainen, pieni pullollinen maksaa n. 30 euroa, mutta täytyy todeta, että koko kasvoillekin käytettynä se on erittäin riittoisaa. Suosittelen! Eikä se kuivata ihoa.

Kärsitkö sinä aknesta tai satunnaisista näpyistä?

3 kommenttia:

 1. Onpa mukava kuulla, että pitkä pora on vihdoin saapunut Tyks:iin ja päästään tositoimiin:)
  Mun täytyy kyllä suureksi riemukseni todeta, ettei mulla ole ollut juurikaan finnin finniä sen jälkeen, kun pääsin vaihdevuosien yli eli finnit loppui kuin seinään muutama vuosi sitten;) Jotain hyvää sentään vanhaksi tulemisessa, heh! Monesti kuitenkin harmittelen omasta puolestani (ja tietysti iloitsen nuorempien sukupolvien puolesta), ettei minun nuoruudessani (eikä aikuisuudessakaan) ollut juuri mitään tehokkaita finnituotteita saatavilla tai en ainakaan osannut niitä etsiä. Nuorena tyttönä ei olisi ollut kyllä varaakaan. Nyt on huomattavasti paremmin. Tästäkään aineesta en ole kuullut, mutta hyvä, että tepsii.

  VastaaPoista
 2. No hyvä,että löytyi!Mulla on niin paljon erilaisa finnienpoistoainetta jo,eikä taida nyt just huvittaa maksaa noin paljon.Hamstrasin Paulas Choicen BHA kuorintoja jossain vaiheessa ja ne on pakko käyttää pois ennen kuin menee vanhaksi.
  Toivon todella,että vaihdevuodet,kun tulee joskus,että veisivät finnitkin mukanaan.
  Mulla oli elämässä joskus tosi tosi paha parin vuoden masennuskausi ja en juurikaan meikannut enkä aina jaksanut tehdä iholleni mitään ja silloin oli kyllä vähiten finnejä!Mulla oli silloin Yves Rocherin pure Calmille geeliputsaria ja saman sarjan voiteita .Mun silloinen mieheni sanoi,että miten just sulla on kaikkein pahimman hajuista rasvaa.No huh huh,saman tyyppistä kommenttia tuli kyllä muissakin asioissa.Tää nyt meni ihan off topic.

  Mutta loistavaa,että pääset/joudut biopsiaan pian!

  VastaaPoista
 3. Pitää kokeilla tuota miliumeihin.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!