lauantai 1. syyskuuta 2018

The Ordinary, osa II

Jatketaanpa näistä Deciemin The Ordinary -brändin tuotteista. Tällä kertaa tarkastellaan 5%:sta alfalipoiinihappoliuosta, joka on vedetön, koska alfalipoiinihappo on hyvin epästabiili vesipitoisissa liuoksissa. Alfalipoiinihapposeoksen pohjana on propanedioli (viskositeetin lisääjä, liuotin, joka saattaa myös ärsyttää ihoa*) ja loppu on alfalipoiinihappoa (thiotic acid).


Seerumi todella tuntuu yllättävän öljymäiseltä! Se uppoaa ihoon hyvin, mutta sen käyttöä ei (varmaankaan propanediolin takia) suositella ihan päivittäiseksi, vaan 2-3 kertaa viikossa riittää. Vedettömänä se myös sekoittuu erinomaisesti mihin tahansa öljyyn, jolloin liuos laimenee ja sen ärsyttävyys vähenee. Propanediolista on huomattava, että sen joutumista silmiin on vältettävä, sillä se saattaa ärsyttää niitä pahastikin. Tässä tuotteessa on propanediolia 95%, eli aika suuri määrä.

Kaikenkaikkiaan pidän tästä seerumista aika tavalla, mutta kovin herkkäihoisia kehoittaisin sekoittamaan sitä johonkin kasvoöljyyn ennen käyttöä. Voimakkaana antioksidanttina tunnettu alfalipoiinihappo toimii ihon pinnassa vapaita radikaaleja vastaan ja buustaa myös muita antioksidantteja (varsinkin vitamiinit E ja C) ja saattaa myös siten olla avain ihon nuorekkaana säilymiseen. Alfalipoiinihappo saattaa vaalentaa hyperpigmentaatiota, vähentää ihon punoitusta, madaltaa ryppyjä ja juonteita ja vähentää esimerkiksi aknen tai muiden tulehdusten aiheuttamaa ärsytystä.

Oletko jo kokeillut?

* Muita nimityksiä INCI-listoissa: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL; 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 2- (HYDROXYMETHYL) ETHANOL; 2-DEOXYGLYCEROL; BETA-PROPYLENE GLYCOL; NSC 65426; PG

2 kommenttia:

  1. En ole vielä kerennyt kokeilemaan.Muita The Ordinaryn tuotteita mulla on jemmassa odottamassa.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!