perjantai 29. heinäkuuta 2011

Cravings

Kaikenlaiset mieliteot on yleensa liitetty raskaana oleviin naisiin, mutta kun oikein ajattelee, niin kyllapa niita taitaa olla itsekullakin aina silloin talloin.

Taisin jo aiemmassa kirjoituksessani mainita, etta suklaanhimo on liitetty monasti PMS-oireisiin, ja oikeasti sen taustalla arvellaan olevan magnesiuminpuutteen (magnesiumia tarvitaan sukupuolihormonien valmistuksessa).

Nyt kun on ollut niin kuuma kesa ja hikea pukkaa taman tasta, olen huomannut, etta valilla tekee mieli esim. tonnikalaa (suola, natrium  - en kayta muuten paljoakaan suolaa ruoanvalmistuksessa), ja sitten taas toisen paan kautta appelsiinituoremehua. Jostain luin, etta tuoremehuissa ei valttamatta ole mitaan ravintoaineita, C-vitamiinia lukuunottamatta, mutta etta ne sisaltavat paljon kaliumia. Niin, sopisi kuvioon  - nain hikoillessa elektrolyytit voivat menna epatasapainoon. Samaten eilen illalla soin suklaata (levy oli ollut kaapissa jo aikoja koskematta), ja tanaan oli ihan pakko saada punajuuria. Niin, magnesiuminpuute.

Olen sita mielta, etta kehoaan tulisi kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!