perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tervahovin erikoinen

Leivoin eilen suuresti rakastamaani porkkanakakkua  - tosin tama ohje hiukan poikkeaa normaalista. Laitoin siihen hiukan liikaa jauhoja, ja unohdin sen hajamielisyyksissani uuniin liian kauaksi, joten laitan kuvan vasta sitten kun olen tehnyt kunnollisen version siita.

Jokatapauksessa tassa ohje:

2 munaa
steviaa maun mukaan (ja vaniljasteviaa)
3 dl porkkanaraastetta (saa olla aika hienoa)
1 dl ruokaoljya
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl vehnajauhoja (jotka mina korvasin seoksella vehnagluteenia, mantelijauhoa ja kookosjauhoa - 1,5 dl riittaa ja seuraavan kerran jatan kookosjauhot pois, niista tuli maku lapi)

Vatkaa munat ja stevia vaahdoksi. Lisaa muut aineet ja paista 180C (n. 22 cm halkaisijaltaan, pyorea irtopohjavuoka voideltu ja mantelijauhotettu) n. 30-40 min. Vahdi ettei pala!

Kuorrute:

70 g maustamatonta sulatejuustoa (Olympia, esim.)
30 g voita
steviaa, vaniljasteviaa (tai tomu-Sukrinia) maun mukaan

Kiehauta kattilassa ja kaada jaahtyneen pohjan paalle.

On muuten yksi parhaimmista kakuista, mita olen ikina syonyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!