sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Mita me tehtiin ennen nettia?


Tanaan on paiva, jolloin olisi alunalkaen voinut pysya sangyssa. Nettitikku hidastelee, blogger oikuttelee ja kaikenlisaksi  hajosi pesukone paastaen vedet keittion lattialle, jonka siivouksessa on mennyt aikaa ja hermot. Epailen nukkasihdin tukkeentumista (jokapaikkaan tunkeutuvia koirankarvoja!), mutta asian korjaaminen on viela kesken. 

Netista loytyy kylla aika hyvin vianetsintaneuvoja, vaikka tuo vanha kone onkin. Miten sita tultiinkaan ennen toimeen ilman nettia? Tiedonhaku vaatii tietty joskus mielikuvitusta (ja viitseliaisyytta), mutta se taito taitaa olla ainavain enemman ja enemman valttamaton nykymaailmassa, ainakin ellei ole varaa palkata henkilokohtaista kirjastotatia hoitamaan tiedonhakuhommia.

Mina ostan aika paljon netista. Ostaisin enemmankin, jos vaan taalla Suomessa voisi esimerkiksi ruokaostokset hoitaa netin kautta. UK:ssa sekin sujuu. Saastaa aikaa ja vaivaa ettei tarvitse juosta kaupasta kauppaan. Yhtena kesana Lontoossa juoksimme kaupungilla etsimassa ihan tavallisia valkoisia pellavaisia lautasliinoja. Eipa loytynyt. Kaikenlaisia kuviollisia kylla loytyi, mutta me halusimme tavalliset palttinaiset. No, ne loutyivat sitten www.amazon.co.uk 'sta ja tulivat loppujenlopuksi englantilaiselle myyjalle Latviasta. 

Ellen hanki satunnaisesti kosmetiikkaa lentokoneesta, ostan sita netista. Kivoja vaatteita loytaa jopa www.eBay.com 'sta, nytkin tilasin pari mekkoa Australiasta ja yksi tuli Thaimaasta, viimeksimainittu maksoi vajaan kymmenen euroa postikuluineen. Ei silla saisi edes kangasta Suomessa, eika myoskaan tarvitse pelata, etta samanlainen mekko kavelisi vastaan kaupungilla. 

Niin, mita tulisi elamasta ilman nettia? Ainakin paljon hankalampaa. Netissa voi pohjustaa ostopaatostaan vertailemalla hintoja ( www.hintaseuranta.fi : www.vertaa.fi ), ostaa matkoja ( www.rantapallo.fi - Akkilahdot), www.poptravel.fi on aika hyva omatekoisiin pakettimatkoihin, ja paljon muuta, yhteydenpito ystaviin mukaanlukien.

Tuskin muistan aikaa, milloin nettia ei ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!