maanantai 11. heinäkuuta 2011

Sydamellista uunilohta

Ostinpa sitten kuitenkin lohta. Brittiystavani aina jaksaa ihmetella, miksi taalla on kaupan vain viljeltyja tai kovinkin kaukaa rahdattuja kaloja, tuhansien jarvien maassa kun asutaan. Niin, en mina tieda. Kuulostaa kylla kummalliselta, kun itsekin sita olen ajatellut.

Kavimme muutama vuosi sitten saaristossa pitkaa viikonloppua viettamassa, ja mukana oli kylmalaukku, jossa oli kokkaustarpeet. Ajatuksena oli ostaa kalaa paikan paalta kalastajilta. No ei loytynyt! Harmillista. Nyttemmin olen todella huomannut, etta lahiruokana kalaa ei todellakaan ole tarjolla, ellei itse mene ongelle. Valilla on todella vaikeaa tehda kuluttajana valintoja ja miettia, mita sita kannattaisi syoda.

Mutta tassa uunilohen kuva, lohenpala hierottiin merisuolalla ja valkopippurilla, ja laitettiin uunivuokaaan. Paalle silputtiin runsaasti tillia ja kaadettiin kunnon kermaa, ei mitaan tekosellaista, vaan kunnon kuohukermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!