sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Avioliitto samaa sukupuolta olevien kesken

Taas oli eras kansanedustaja laukonut mielipiteitaan samaa sukupuolta olevien valisesta avioliitosta. Minusta tassa asiassa mennaan niin kovin tunteella, ja jarjella ajattelu olisi enemman kuin suotavaa.

Ensinnakin se on tosiasia, etta tallaisia pariskuntia on. Kukaan ei ajattele asian juridista puolta. Miten kay esimerkiksi toisen osapuolen, jos toinen kuolee akillisesti? Jos ei avioliittolakia muuteta, taytyy lainsaadantoa silta osin viilata niin, etta se olisi oikeudenmukaista tallaisissa tapauksissa. Nythan leskella on oikeus esim. asunnon pitamiseen hallinnassaan puolison kuoltua, elleivat lapset vaadi lakiosaansa tai ellei kuolleella ole ollut testamenttia, joka maaraa toisin.

Nyt voi joku ihmetella, etta eiko (avo)pariskunta sitten voi testamentata puolet omaisuudesta  jaljelle jaaneelle puolisolle, mutta siinapa sitten tulee vastaan verottaja, joka aiheuttaa ylimaaraista kulunkia.

Nain tama asia on ainakin toistaiseksi mennyt, toivottavasti siihen tulee muutos jossain vaiheessa. Laillinen avioliitto takaa puolisolle muitakin oikeuksia verrattuna avopuolisoon, ja tama olisi syyta ottaa huomioon ennenkuin uutta lakiesitysta menee mitenkaan pain teilaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!