keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Autonomistajan iloja

Noniin, viime perjantaina auton huolto, 400 euroa, ja tanaan katsastus 63 euroa. Kuukauden paasta ajoneuvovero, joka taitaa olla hiukan paalle 120 euroa. Tyyrista lystia, varsinkin kun en ajele silla kuin about 4000 km per vuosi, ja menovesikin maksaa. Ennen vaihdoin auton n. joka kolmas vuosi, ennen ensimmaista katsastusta, mutta nyt ajattelin, etta hullun touhuahan se on. Silla rahalla ajelisi jo taksilla aikalailla monta kilometria.

Sitten naissa uusissa autoissa on kaikenlaista kivaa pikkukremppaa. Siis sellaista, jota ei nykyaan osaa korjata muuta kuin merkkiliikkeen porukka laittamalla autoon tietokoneen kaapelit kiinni ja sen valityksella kyselemalla, etta missa vika.

Tosin en voi vaittaa, etta tassa autossa olisi paljon vikoja ollut. Mita nyt viime talvena pyyhkijoidensulat vaan sanoivat yhteistyosopimuksen irti muutamaan otteeseen, mutta samalla asialla nakyi olevan valittajia markkiliikkeessa kosolti muitakin kuin mina. Pienella saadolla nekin tulivat kuntoon  - tosin viime syksyna niihin vaihdettiin moottori. Sen lisaksi on ollut yksi sahkovika, joka lukitsi pysyvasti apukuskinpuolisen oven.

Huollossa olivat nakojaan pesseet koko auton ja siivonneet sisaltakin. Ihan hyva, koska lepyttaa minua hiukan, koska se tuulilasinpyyhkijoiden kanssa siella tramppaaminen kylla kiukutti jonkin verran, ja sanoinkin sen suoraan.

Mutta ehka tama auto, Meksikossa on on tortillanpurijoiden kokoama, ei oikein vaan tykkaa talvista ja kenkutteli noitten lasinpyyhkijoiden kanssa silla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!