maanantai 4. heinäkuuta 2011

Perriconen kauneusdieetin ehdotelmaruokalistat

Aamiainen:
  • Munanvalkuais- ja tuorekasvisomeletti (kasviksia maun mukaan ja kypsennys oliivioljyssa) tai annos grillattua lohta. Appelsiinilohkoja ja hunajamelonia. Yrttiteeta.
  • Hitaasti keitetty (ei mikaan pika-) kaurapuuro tuoreitten omenoitten ja kanelin kanssa. Soseuta omena joukkoon keittamisen viime hetkilla. Yrttiteeta.
  • Grillattua lohta. Viipaloitua tomaattia ja puna- (tai salaaatti)sipulia, jonka paalle on pirskotettu oliivioljya ja viinietikkaa. Pieni kulhollinen tuoreita marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita tai sekoitusta). Yrttiteeta.
  • Vaharasvainen vaniljajogurtti ja hedelmia (valitse seuraavista yksi tai sekoita niita keskenaan: cantaloupe-melonia, hunajamelonia, marjoja, persikoita, luumuja tai paarynoita). Aloita aamianien puolikkaalla verigreipilla.


Lounas:

  • Tuoretta, grillattua tonnikalaa rucolapedilla ja viipaloiduilla tomaateilla, sipulilla ja mustilla oliiveilla. Vihrea sekasalaatti oliivioljy-punaviinietikka-valkosipulikastikkeella. Viipaloitua Golden Delicious -omenaa jalkiruoaksi.
  • Tuore linssi-kasviskeitto (hitaasti keitetty valkosipulista, linsseista, hienoksi pilkotusta porkkanasta, sipuleista, tomaatista, ja ruokalusikallisesta oliivioljya, vaharasvaisessa kanaliemipohjassa mausteinaan hiukan suolaa, mustapippuria, persiljaa ja muita yrtteja). Tarjolle myos vihreaa salaattia kastikkeenaan herukansiemenoljya ja sitruunaa.
  • Tuore babypinaattisalaatti ohueksi siivutetulla kanan- tai kalkkunanfileella. Lisaa paprikansiivuja, siivutettuja, tuoreita herkkusienia ja tuoretta sipulia. Ripottele paalle kuorittuja auringonkukansiemenia ja tarjoa Dijon-sinappikastikkeen kanssa.
  • Vaharasvaista raejuustoa Romainesalaatilla ja tuoreilla persikan ja appelsiininsiivuilla.


Illallinen:

  • Kananfiletta ja cashewpahkinoita paistettuna oliivioljyssa ja valkosipulissa ja maustettuna soijakastikkeella. Parsakaalen kanssa tarjoiltuna. Lisana vesikrassi-tuorekurkkusalaatti koristeltuna raastetulla porkkanalla ja kastikkeenaan oliivioljy-viinietikkaseos.
  • Kalkkunaburger (ilman sampylaa). Sekoita kalkkunanjauheliha, hienoksi hakattua sipulia ja punaista paprikaa ja paista pihveiksi. Tarjoile grillatun kesakurpitsan, munakoison ja sipulinrenkaiden kanssa. Sekoita mansikoita ja mustikoita jalkiruoaksi. Tama annos sopii myos lounaaksi.
  • Grillattua yellowfin-tonnikalaa maustettuna valkosipulilla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tarjoillaan hoyrytettyjen sekavihannesten kanssa (parsakaali, kukkakaali ja paprika), joiden paalle on pirskotettu oliivioljya. Tuoreita karhunvatukoita ja vadelmia jalkiruoaksi.
  • Paahdettua kalkkunanrintaa. Lehtikaalta paistettuna valkosipulissa ja oliivioljyssa. Uuniomena taytettyna saksanpahkinarouheella ja maustettuna kanelilla.
  • Paistettuja valkoisia papuja tomaattimuhennoksessa (naita molempia saa kai purkista  -lisaa ruokalusikallinen oliivioljya!). Tarjoa nopeasti pannulla kaytettyjen baby-vihreitten vihannesten kanssa (paistetaan oliivioljyssa valkosipulin ja sipulin kanssa). Jalkiruoaksi tuoreita, viipaloituja persikoita.


Valipaloja:

Perricone suosittelee neljasta viiteen pienta ateriaa per paiva. Tassa siis edellisten lisaksi valipalaehdotelmia.

  • Puoli kupillista tuoreita, suolaamattomia pahkinoita
  • Omena, appelsiini tai paaryna
  • Kuusi mustaa tai vihreaa oliivia ja sellerinvarsia
  • Tuoreita vihanneksia sormipaloina, syodaan kastaen ne oliivioljy-viinietikka-soijakastikeseokseen
  • Grillattuja katkarapuja (noin puoli tusinaa isoa) valkosipulin kanssa vartaissa. Kastetaan soijaan syodessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!