sunnuntai 31. tammikuuta 2016

DIY kasvojenhoitoa

Jatketaanpa luomuilulinjoilla ja mietitään, mitä keittiöstä löytyvää kamaa voisi käyttää talvi-ilman kuivattaman ihon hoitoon. Ruokaöljyvarastoilla kannattaa ainakin käydä ja kaupan ruokaosastoilta ostetut öljyt ovatkin yleensä se edullisin keino hoitaa kuivaa ihoa. Kosmetiikkaosastojen avokado- makadamia- sun muut öljyt ovat litrahinnaltaan aika huikeita, mutta eivät useinkaan eroa ruokaosaston öljyistä juurikaan.


Sitrusnaamio

1 munanvalkuainen
1 tl vastapuristettua greippimehua
1 tl vastapuristettua sitruunamehua
3 tl smetanaa (täysrasvaista)

Vatkaa valkuainen kuohkeaksi. Sekoita mehut ja smetana ja lisää ne valkuaisvaahtoon. Levitä kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Jos iho on oikein kuiva, lisää smetanan määrää seoksessa.

Sitrushedelmissä on paljon AHAa (hedelmähappoja, sitrushappoa), joka kuorii iholta kuolleita soluja. Sitrukset ovat myös antioksidanttisia.

Tomaattikuorinta

1 luomutomaatti
2 tl raakaruokosokeria
1 tl hunajaa

Murskaa tomaatti tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä seos kasvoille 5 minuutiksi ja poista hieroen kevyesti. Huuhtele.

Tomaatissa on paljon antioksidanttista lykopeenia ja raakaruokosokeri sisältää ihoa kuorivaa glykolihappoa sen lisäksi, että se kuorii ihoa mekaanisesti, mutta hellästi.

Kaneliputsari

1/2 tl jauhettua kanelia
2 tl maitojauhetta
1 rkl vastakeitettyä kamomillateetä
1 tl hunajaa

Tee aineista pastamainen seos ja levitä se kosteille kasvoille. Anna olla muutama minuutti ja poista se huuhtelemalla huoneenlämpöisellä vedellä. Taputtele iho kuivaksi.

Maitojauheessa on maitohappoa, joka kuorii ihoa kevyesti, Kamomilla taas rauhoittaa ja kaneli virkistää ihoa.

2 kommenttia:

  1. pitäs joskus testata tälläsiä itse tehtyjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teini-iässä tuli kokeiltua kaikenlaista, ja epäpuhtaalle iholle oli yksi todella toimiva naamio: tuorehiivaa ja piimää sekaisin ja kasvoille puoleksi tunniksi (tai ylikin). Joskus laitettiin mukaan myös vastapuristettua sitruunamehua. A vot, oli ihoa heleä ja pehmeä illan menoja varten!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!