torstai 14. heinäkuuta 2016

Leikkauksen jälkeen ja Red-lehden kylkiäisistä hiukan

Tähän sopiikin aloituskuvaksi tällainen asianomaiselta FB-sivulta lainattu kuva :)Tähystysleikkaus on nyt ohi ja ilokseni voin kertoa, että sieltä löytyi vähän kaikenlaista riesallista. Siis en saanut luulosairauden takia lähetettä psykiatrialle :D

Nyt mietin, paljonko esimerkiksi alkuperäinen leikkaus tammikuussa on aiheuttanut rustovauriota (luut sijoiltaan, joten tullut hankausta). Rustovauriokohtaan on nyt porailtu reikiä, joista tulvii niveleen verta, mikä synnyttää kohtaan "feikkiruston". Kehitys näköjään kehittyy; joskus ammoisina aikoina esim. polviniveleen laitettiin pieniä rustosiirrännäisiä.

Nivel oli pahasti tulehtunut (hankauksella lienee ollut osuutta asiaan) ja siinä oli arpeutumisesta johtuvia kiinnikkeitä ja riisinjyvän kokoisia irtokappaleita, sekä pitsimäiseksi repeytynyttä nivelsidettä. Nämä kaikki sheivattiin siistiksi. Se törröttävä ruuvi otettiin myös pois.

Hyvä näin. Nyt kaksi viikkoa keppien kanssa kulkemista ja pitää olla varaamatta jalalle, sitten pari viikkoa vain 15 kg:n varauksella. Kääk! Sen jälkeen tsekataan jatko. Nyt ei ole kipsiä, ja muutenkin on todella kohlon näköinen side. Yäks.Ihan kuten TYKSIssä, siellä NEOssakin sai kahvia ja konjakkia!

*****

Ennen leikkaukseen menoa leikkasin jopa kynteni lyhyiksi, ettei niistä tulisi sanomista. ja saihan niitä kyllä leikatakin, nyt kun olen syönyt säännöllisestä MSM:ää, ne ovat kasvaneet kohisten ja aika lujiksikin. Oli suoranaista tuskaa käyttää kynsileikkuria.

Nyt sitten sopikin laittaa nudenväristä kynsilakkaa ja korkkasin joskus Red-lehden kylkiäisinä tulleen Mavalan sävyn nimeltä Wichita (numero 97). Muistan, että ensimmäinen itse ostamani kynsilakka oli teininä myös Mavalaa, ja sävy oli samantapainen, nimeltään Cairo.Omituinen musta pilkku tuossa nimettömän kynnen kärjessä...

Kiva sävy, itse asiassa paljon kivempi luonnossa kuin kuvissa!

Red-lehden ostan usein Lontoossa ollessani. Paljon lukemista ja yleensä hyvät kaupanpäälliset. Tämän kuun numerossa oli kaksi Rodialin silmänrajauskynää, todella ihanan laatuisia! Rodialkaan ei ole mikään halpismerkki, joten hämmästyin hieman, mutta todellakin lienevät ihan parhaimmistoa meikkikynien joukossa. Värit olivat myös ihan nappiin: musta ja ruskea.

Elossa siis ollaan, ja jospa tässä "sisätilavankeuteni" aikana nyt yrittäisin postailla jotakin järkevämpääkin :) Eli huomiseen!

2 kommenttia:

  1. Kovasti myötätunnolla elän koipiongelmaasi ja toivon että seuraavat viikkosi kuluvat nopsaan ja mukavalla fiiliksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Todella raivostuttavaa istuskella sisällä kuukausi, koska parin viikonkaan päästä ei saa varata kuin 15 kiloa tälle jalalle.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!