keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Luonnollisia aineita ihon kunnon parantamiseen

Tämä postaus on jo kauan ollut työn alla, joten on aika finalisoida se ja laittaa blogiin. Olen itse huomannut, että aikamoista säätämistä vaatii tehdä jotakin ihan luomumenetelmin, mutta tässä nyt on kuitenkin kokeiltavaa niillle, joita se kiinnostaa.

Sitruuna auttaa ihon kuorimisessa. Pese kasvot ensin, puserra sitten kuppiin yhden sitruunan mehu, ja levitä se kasvoille pumpulitukolla. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele viileällä vedellä pois. Jos sinulla on erityisen herkkä iho, laimenna mehua hiukan vedellä.

Kun tätä menetelmää käyttää joka aamu ja ilta, ja iho paranee huomattavasti


Jos sinull aon puutarhassa kehäkukkia, nyt on aika kerätä niiden terälehdet kuivattavaksi kotikosmetiikkaa varten. Kehäkukka on antifungaalinen ja anti-inflammatorinen ja suojaa kudoksia bakteereilta. Terälehdistä voi tehdä myös teetä.

Hienonna pari ruokalusikalllista kuivattuja terälehtiä ja sekoita ne vehnänalkioöljyyn. Anna seoksen seistä jääkaapissa yli yön. Siivilöi se, ja käytä öljy vartalon ihon hoitoon. Hyvää myös kuiville kasvoille.


Pidä huoli siitä, että saat tarpeeksi sinkkiä. Sinkki auttaa ihon parantumiseen ja estää arpikudoksen syntymistä ja tulehdusta kudoksissa sekä immuniteettia. Sinkkiä olisi saatava 50 mg per päivä, mutta määrä ei saa kuitenkaan ylittää 100 mg.

Sinkkiä saa sienistä, maksasta, merenelävistä ja auringonkukansiemenistä.


Acidofilusbakteerit ovat hyväksi suolistolle. Niitä saat hapanmaitotuotteista. Jos esimerkiksi olet antibioottikuurilla, silloin "pahat" bakteerit saattavat päästä jylläämään suolistossasi, ja saatat tarvita acidofilus-lisää esimerkiksi kapseleista.


Tavallisen valkokaalen lehdistä saa keittämällä hauduketta, joka auttaa esimerkiksi akneen ja hilseeseen. Ainoa huono puoli on sen tuoksu :(


Aloe vera on ihoa rauhoittava, öljytön kosteuttaja, jota voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Ruokavalio on tietenkin tärkeä ihon kannalta. Tuoreet, raa'at, vihreät vihannekset, valkosipuli, sipulit ja porkkana etunenässä ovat hyödyksi. Sen lisäksi pitäisi välttää kaikkea roskaruokaa, sokeria sisältäviä ruokia ja juomia, ja uusimman tiedon mukaan myös liiallinen jodin saanti saattaa pahentaa aknea (lehtiselleri, punajuuri, rypäleet ja merilevä).

Vielä yksi naamiovinkki. Sekoita kaurahiutaleita ja hunajaa tahnaksi ja levitä se kasvoille, anna olla 15 minuuttia ja huuhtele pois. Erityisesti Manuka-hunaja on hyvää kasvoille, koska se parantaa tulehduksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!