maanantai 3. lokakuuta 2016

Sveitsiläisiä "kummallisuuksia"

No eivät kaikki asiat täällä sitä ole, mutta joitakin juttuja hiukan ihmettelen. Roskaneuroosinikin alkaa hellittää, kun löysinkin yhden keittiön kaapin sisäpuolelta ohjeet englanniksi, joskin osaan saksaakin, mutta silti. Olen käynyt miltei joka päivä ulkona syömässä, joten nuo ohjeet olivat menneet ohi silmien.Pankkikortissa, jota täällä kutsutaan Maestro Cardiksi, on numeron sijasta tilinumero. Siru siinä on kuin muidenkin maitten korteissa, mutta tunnusluku on kuusinumeroinen, ja ekat viikot kuljinkin täällä kuin keskitysleirivanki luku kirjoitettuna käsivarteen.

Kun haluat käyttää nettipankkia, tarvitaan tällainen taskulaskimen näköinen vehje ja siihen sopiva kortti. Ensin kirjaudut tilillesi sopimusnumerollasi ja sitten kun laitat tämän ns. access-kortin lukijaan ja pimputtelet siihen sen oman kahdeksannumeroisen koodin, saat nettisivuilta toisen kahdeksannumeroisen (saattaa se olla kirjaimistakin muodostuna) koodin, jonka naputtelet nettisivulle ja sillä pääset sisään palveluun. Toisaalta helpompaa on mennä pankin Multimaatille ja käyttää pankkikorttia.


Sitten on olemassa sellainenkin neuroosi kuin pyykkineuroosi. Normaalisti, jos asut täällä kerrostalossa, pyykkituvan vuorot allokoidaan kaikille tunti kerrallaan, etkä voi edes toivoa, mihin aikaan päivästä se tunti on. Töissäkäyviä varmaan harmistuttaa, jos se on keskellä päivää ja töihin on vielä matkaakin. Usein perheet vaihtelevat vuoroja.

Mutta annas olla, jos pyykkisi ovat koneessa vielä oman vuorosi lopulla, joku takuulla vetää ne koneesta lattialle, johon ne jäävät.

Toisin on tässä huushollissa siinä mielessä, että kellarissa on viisi pesukonetta ja yksi kuivausrumpu, joita voi käyttää heti kun ne ovat vapaana. Mutta jos et ole heti ottamassa pyykkejäsi pois koneesta kun kone on valmis, joku muu taatusti "auttaa" asiassa! Tänäänkin oli koko alusvaatekertani autettu pois koneesta, ja viikko sitten joku oli (varmaan vahingossa) vienytkin ne, tosin ne oli aamuksi palautettu takaisin.

Että sellaista tällä kertaa. Tosin kiva, kansainvälinen ja kaunis kaupunkihan tämä on, ja viihdyn täällä hyvin.


3 kommenttia:

  1. Hih, jännää touhua. Kiva lukea kuulumisiasi ja huomioitasi.

    VastaaPoista
  2. Hih, kaikenlaista ne siellä muilla mailla keksiikin, kiva postaus :)

    VastaaPoista
  3. kaikkea erikoista kyllä onneksi suomessa ei samanlaista vaik kyl välillä pyykkituvalla hermo menee

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!