perjantai 21. lokakuuta 2016

Sekalaista sälää

Mun toimistoni takapihalle on puhjennut ruska! Auringonpaisteessa puut ovat kuin liekeissä, vaan en auringonvalossa ihan ehtinyt niitä kuvata. Mitä puita sitten lienevätkään nämä.
Tämä vihreä pankkirakennus (UBS) on osin Rochen käytössä, ja se jos mikä on oikein älytalo! Valaisinnappuloita ei ole missään, vaan valot syttyvät ja sammuvat tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi menet keittiöön tai kokoustilaan, valot syttyvät samantien ja sammuvat, kun lähdet tilasta. 

Samaten rakennuksen ulkopuolella on kuin isot, metalliset sälekaihtimet, jotka laskevat automaattisesti varjostamaan, jos aurinko alkaa paahtaa. Samaiset "kaihtimet" laskevat alas automaattisesti illalla ja napsahtavat kiinni. Koko rakennus on kuin sinetöity yön yli.

Kokustilat kaikkialla Rochen rakennuksissa ympäri Baselia voi varata Googlemeilin kalenterin välityksellä, ja huoneiden ulkopuolella on pieni valopaneeli, josta näkee varaukset aikajärjestyksessä. Jos aloittaa kokouksen, napsauttaa vaan siihen aloitusnappulasta, muuten huone näkyy jälleen varaussysteemissä vapaana, koska systeemi olettaa peruttuksen unohtuneen. Varsin  kätsyä! 

*****
Olen jo aiemmissa postauksissa maininnut Douglasin, joka on saksankielisten maiden vastine ranskalaiselle Sephoralle. Kun sinne tekee tilauksen, loytyy valikoimista myös 0 CHF - tuotteita, kuten viime viikolla tämä. Tietysti otin sen.

Jos joku nyt pähkäilee, mitä tuossa peilin heijastuksessa on, niin voin sanoa, että vessan vetimet ja sen yläpuolisen hyllyn musta punoslaatikko, jossa on mm. siveltimiä, ja sen vieressä on muutama käyttämäni kosmetiikatuote.

kooltaan tämä topattu ihanuus on n. 15 x 20 cm, tuntuu laadukkaalta.


Aika kiva paletti, eikä maksanut mitään!

*****

Koko täälläoloaikani olen kulkenut ratikalla tämän Creperien ohi, ja muutama heidän tyynynsä ulkona istuville asiakkaille on kiinnittänyt huomioni. Ilmeisesti siellä saa donitsejakin??? Tai sen käsityksen noista kyllä saa. Ihania! Vai mitä tykkäätte?

Viimeisenä vielä tapiseerausidea: Työkavereitten kanssa oli after work -drinksut eilen paikassa nimeltä Bibliothek. No olin aina siitä ohikulkiessani arvellut paikan olevan kirjasto, kun ei sitä niin tarkalleen ratikan ikkunasta nähnyt. Mutta sepä olikin todella kiva pieni baari, jossa oli livemusiikkia. Tapiseeraukset hiukan ihmetyttivät, mutta mikäs siinä...
En kyllä ihan itse tiedä, mitä tuosta ajattelisin... Mielipiteitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!