maanantai 20. kesäkuuta 2022

Bresaolasalaatti

Laitetaanpas pitkästä aikaa yksi ruokaresepti. Nyt kesällä tekee mieli hiukan kevyempää ruokaa, ja mikäs sen kevyempää paljon olisikaan kuin salaatti. 

Huomasin Lidlissä myynnissä bresaolaa, harvinaista herkkua täällä Suomessa. Bresaola on ilmakuivattua, suolattua naudanlihaa, jota on ikäännytetty kahdesta kolmeen kuukautta. Se on kotoisin Italian Lombardian alppilaakso Valtellinasta. Tässä salaatissa on proteiinina bresaolan lisäksi myös vuohenjuustoa. Bresaolasalaatti


2:lle hengelle tarvitaan:

n. 100 g babypinaattia
n. 80 g ohuita bresaolasiivuja
n. 50 g murenevaa vuohenjuustoa 

Kastike:

n. 1/2 dl oliiviöljyä
n. 1/2 dl tummaa balsamicoa
suolaa, mustapippuria (ripaus sokeria)

Huuhtaise pinaatti lävikössä ja valuta se hyvin. Sekoita salaatinkastike, ja lisää siihen tarvittaessa sokeria maun mukaan (riippuen käyttämäsi balsamicon makeudesta). 

Kaada pinaatti kulhoon ja sekoita siihen salaatinkastike. Jaa pinaatti kahdelle lautaselle ja levitä bresaolaviipaleet siihen päälle. Murustele päällimmäiseksi vuohenjuusto ja nauti hyvän punaviinin kanssa.

Meillä pantiin mies asialle, eikä hän sitten ollut ostanutkaan sitä murustuvampaa  vuohenjuustoa, joka olisi ollut paksummassa pyöreässä pötkössä kuin tämä. Mutta käyhän se näinkin, herkullista se oli joka tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!