tiistai 14. kesäkuuta 2022

Origins Mega-Mushroom - sienet kauneuden tehoaineiden lähteinä

Originsilla on paljon mielenkiintoisia ihonhoitotuotteita. Yksi niistä on Dr. Andrew Weil for Origins™Mega Mushroom -sarja. Irlannissa (vai oliko se sittenkin Sveitsissä) käytin sarjan kasvovettä, mutta kappas vaan, en ilmeisestikään ole muistanut siitä mitään tänne kirjoittaa.

Ja kuka tämä Dr. Weil sitten on? Hän on amerikkalainen julkkistohtori, jolla on varsin kirjava menneisyys ja kyseenalaistakin mainetta saavuttanut kiinnostus luonnosta saataviin psykoaktiivisiin aineksiin. Tähän liittyen hän on varsin avoimesti kertonut myös omasta psykoaktiivisten aineitten viihdekäytöstään julkisuudessa. Hän aloitti opiskelemalla biologiaa, kiinnostui sittemmin kansanlääkinnästä ja valmistui lääkäriksi vuonna 1968. Long story... Wikipedia kertoo tästä miehestä lisää täällä.

Dr. Weil tunnetaan etenkin sienien lääkekäytön asiantuntijana, ja minä kyllä uskon, että näissä kasveissa on todella potentiaalia. Satun tietämään, että esimerkiksi tälläkin hetkellä on maailmalla kliinisessä vaiheessa tutkimuksissa tietyistä sienistä saatavan psilosybiinin käyttö psyykkisiin ongelmiin, kuten masennukseen ja ahdistukseen. Sen tehosta on varsin lupaavia viitteitä. Voit lukea psilosybiinistä lisää täältä (suomeksi).

Tästä pääsemmekin Originsin tuotelinjaan, jossa pääosaa näyttelevät - mitkäs muutkaan kuin sienet, joista löytyy potentiaalia myös kosmetiikan saralla.Bootzilla oli talvella joku alennusmyynti, josta bongasin seuraavat sarjan tuotteet (vasemmalta oikealle):

- Soothing Hydra Mega-Mist with Reishi & Snow Mushroom (kosteuttava suihke)
- Mega- Mushroom Relief & Resilience Advanced Face Serum (seerumi)
- Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Treatment Lotion (hoitovesi)


Tämä suihke kyllä oli ihanan kosteuttavaa! Se sisältää nimensä mukaan reishi-sieniuutetta (lakkakääpä suomeksi) ja paljon kosteutta sitovaa valkohytykkää (snow mushroom). Reishiä on käytetty Kauko-Idässä iät kaiket kansanlääkinnässä kaikenlaisiin vaivoihin aina syövästä diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin. Parhaat todisteet tehosta on löydetty juuri viimeksimanittuihin. Reishin katsotaan parantavan immuniteettia, ja tähän kyllä taidan uskoa, sillä olen vuosia käyttänyt reishikahvia (mm. iHerb myy), ja noiden vuosien aikana ei ole iskenyt flunssia tai mitään muitakaan infektiotauteja.

Valkohytykkää pidetään jopa parempana kosteuden sitojana kuin hyaluronihappoa. Tämä suihke sisältää myös sitä, ja INCi on suhteellisen lyhyt. Suihke on aika hienojakoista, mistä pidän. Tuoksu on mieto.


Seerumi on näistä itse asiassa eniten voidemainen, kevyt, valkoinen emulsio, joka tuoksuu vienosti kukilta, sitruksilta ja olibaanihartsilta. Tuoksut ovat luonnollisia, ja kuten eteeriset öljyt, ne häviävät iholta pian. Seerumi sisältää varsinaisen sieniuute-coctailin: lakkakäävän lisäksi siinä on pakurikääpää, kiinanloisikkaa ja mustesieniuutetta. Siinä on myös mm. rauhoittavaa tyrniä, ihon omaa suojakerrosta vahvistavia maitohappobakteereita, camelina-, oliivi- ja jojobaöljyä, sheavoita, kasviuutteita, merilevää ja glyseriiniä. Seerumilla on ihoa kosteuttava, rauhoittava ja punoitusta vähentävä vaikutus.


Tuotesarjan hoitovedessä on reishin lisäksi mm. fermentoitua pakurikääpää, lakritsinjuuriuutetta, glyseriiniä, merilevää, maitohappobakteereita ja hyaluronihappoa. Se supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa sekä kosteuttaa ihoa vähentäen kutinaa ja punoitusta. Tuoksu on mieto, hiukan sitruksinen. Tekee ihon todella pehmeäksi, välillä tuntuu, että kun tätä kerrostaa hyvin, ei oikeastaan edes tarvitse mitään voidetta tai öljyä sen päälle.

Kaikki sarjan tuotteet sopivat kaikenlaisille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Ne on pakattu kierrätysmateriaaleista tehtyihin pakkauksiin.

Onko sarja sinulle tuttu? Minä olen aika ihastunut näihin, ja ostan varmaan sarjan tuotteita jatkossakin.

2 kommenttia:

  1. Mulla on pikku kassillinen Originsia testiin tulossa, siinä on tätäkin sarjaa. Pitäisi vaan ottaa työn alle :) talvella ostin useampaa pikku pulloa alennuksesta ja olihan Originsilla kalenterikin joulun alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, hyvä tietää! Sitten vaan odottelenkin postaustasi aiheesta!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!