lauantai 25. kesäkuuta 2022

Medik8


Katsastetaanpa tänään minulle aiemmin tuntemattomalta merkiltä, Medik8:lta kolme tuotetta, eli ihohuokosia supistava kasvovesi, juonteita siloittava silmänympärysseerumi ja heleyttävä silmänympärysvoide. 

Medik8 tuntuu jo sikäli mielenkiintoiselta brändiltä, sillä sen tuotteet ovat kosmeseuttisia, eli niissä käytetyt aktiiviaineet ovat sellaisia, joiden toimivuudesta on joko tieteellistä näyttöä, tai jotka ovat kliinisesti testattuja ja tutkittuja. Huomauttaisin, että nämä kaksi asiaa eivät ole yksi yhteen, vaan kaksi eri ominaisuutta. Kliinisesti testattu ja tutkittu ei tarkoita välttämättä sitä, että aine olisi toimiva. Nämä tuotteet ovat eläintestaamattomia, eli ne on testattu in vitro.


Oman kokemukseni mukaan ihohuokosia voi tilapäisesti saada pienennettyä käyttämällä niitä supistavaa kasvovettä. Ihon kuorinta, eli käytännössä erilaiset hapot ja ihon hyvä kosteutus voivat myös auttaa asiaa, mutta kunnolla suuriin huokosiin ei tehoa muu kuin mikroneulaus, eikä sekään ihan kertaheitolla.

Medik8 Pore Minimising Tonic lupaa pienentää ihohuokosia sisältämiensä happojen (manteli- ja maitohappo ja glukonolaktoni) ja puna-apilauutteen (säätelee talineritystä ja tasapainottaa) avulla. Se myös kostauttaa ihoa mm. sisältämänsä glyseriinin ja hyaluronihapon välityksellä. Tuotteessa on hajusteita, ja minusta hieman yskänlääkemäinen tuoksu. Olin ensin ihan varma siitä, että tämän täytyy sisältää alkoholia tuoksunsa perusteella, mutta ei, alkoholia ei löydy INCI-listasta.

Kyllähän tämä siloittaa ihoa, mutta kuten sanottu, huokosten pienentämiseen tarvitaan kyllä hiukan järeämpiä keinoja, jos aikoo vaikutuksen jonkin aikaa säilyttääkin. Ensin epäilin, että tämä kuivattaisi ihoa liikaa, mutta ei kuitenkaan  - ja käyttöohjeessakin neuvotaan pyyhkimään tällä myös kaula ja rintamus, joiden iho kuivuu herkästi.


Medik8 Intelligent Retinol Eye TR on A-vitamiinijohdannaista, eli retinolia sisältävä, tuoksuton silmänympärysseerumi. Nyt täytyy heti ensimmäiseksi sanoa, että jos kilpaillaan maailman idioottimaisimmasta kosmetiikkapakkauksesta, tämä tuote olisi kärkikahinoissa todella vahvasti mukana.


Toisesta hölmösta pakkauksesta kirjoittelin aiemmin täällä, ja tämä kyllä taitaa voittaa vielä senkin. Itse seerumi on todella vesimäisen ohutta ja kevyen öljyistä. Tällä "lastalla", tai mikä lieneekään, sitä pullosta otettaessa varisee kyllä suurin osa ihan jonnekin muualle kuin sinne silmänympärykselle, valitettavasti. Päädyin sitten laittamaan sormeni pullon suulle ja kääntämään pullon kerran ylösalaisin, jolloin sormenpäähän jää tarpeeksi nestettä, jonka sitten voi levitellä sinne silmänympärykselle.

Muutenhan retinoli on yksi niitä aineita, jotka tutkimusten mukaan iholla retinoiinihapoksi muuttuessaan herättelevät proteiinisynteesiä, eli käytännössä lisäävät kollageenin tuotantoa. Seerumissa on myös E-vitamiinia, joka on hyvä antioksidantti.


Kolmas testaamani tuote on Medik8 Illuminating Eye Balm, joka nimensä mukaan sisältää valoa heijastavia hiukkasia. Voide näyttää värilliselta, mutta väriä siinä ei juurikaan ole, vain kullanhohtoinen, kevyt sävy, joka tulee mineraalipignmenteistä.


Voiteessa on mm. glyseriiniä, hyaluronihappoa, turvotusta vähentävää punaleväuutetta ja kurkku-uutetta. Viimeksimainitusta 95% on vettä, mikä on tietty hyvä, kun se tulee glyseriinin ja hyaluronihapon avuksi kosteuden sitomisessa. Epäselväksi tosin jää, mikä arvo kurkulla on tässä tuotteessa muuten.

Voide on sopivan paksua, ja varmaan toimittaa asiansa, mutta mitään superinnostunutta fiilistä se ei minussa saa aikaiseksi. Halvemmalla saa mielestäni vielä parempiakin silmänympärysvoiteita, kuten ylläolevassa linkissä mainittu Eucerinin voide, jossa tosin ei ole mitään valoa heijastavia hiukkasia.

Onko sinulla kokemusta tämän brändin tuotteista? Kuulisin mielelläni niistä.

*****

Vielä vähän OT: Nyt pitää mennä urakoimaan kynnet lyhyemmiksi, ja siinä meneekin monta tuntia. Se on kyllä täysin uskomatonta, miten vahvoiksi pelkällä kalsiumilla kynnet saa! Varpaitakin pitää liotella todella kauan, että niitten kynnet saa leikattua. Eivät onneksi murru leikatessa, eikä muutenkaan. 

Kirjoittelin näistä kynsistä aiemmin täällä. Täysin uskomatonta, että kynnet voivat muuttua näin paljon, ja vielä syöpähoitojen aikana! Hoidot tosin tekivät kynsiin muutamia poikittaisia painumia, mutta se oli odotettavissakin, eikä se paljoa haittaa. Kynnet onneksi pysyivät sormissa ja varpaissa. Tiedän niitäkin, joilla ne ovat lähteneet kokonaan hoitojen aikana.

Mutta nythän mä olen siitä sairaudesta vapaa! Tosin kalsiumin syöminen jatkuu edelleen luuston takia.

2 kommenttia:

 1. Kiinnostavia tuotteita! Medik8:ltä olen testannut pienen pullon jotain muistaakseni B5-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävää seerumia, josta kyllä pidin kovasti. Muuten brändi on itselleni vieras, mutta yksi niistä, joihin tekisi mieli tutustua paremmin :)

  Kieltämättä aika mielenkiintoisen näköinen tuo silmänympärysseerumin lasta. Onneksi saat tuotetta myös sormen kanssa, vaikka onhan se aina vähän ärsyttävää joutua säätämään kosmetiikkatuotteiden kanssa epäkäytännöllisten pakkausten takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainakin brändin ideologia on minusta todella hyvä. Tiedän olevani jopa hiukan rasittava siinä, että joka asiasta pitäisi olla tutkimusfaktaa, mutta "tottumus on toinen luonne".

   Tuo lasta kyllä vie hermot! Olisi kyllä mukava tietää, miten tuollaiseen pakkaukseen päädyttiin. Pipettipullo olisi ollut paaaljon toimivampi noin vetiselle seerumille.

   Muuten, ei tuossa kasvovedessäkään ollut pullon suussa mitään "stopparia". Eka kerralla en sitä älynnyt ja nestettä kaatui vähän liikaa pitkin pöytää, mutta tietty oma vika se.

   Nuo painavat lasipakkaukset aina hiukan huolestuttavat. Jonakin päivänä taatusti joku vielä hulahtaa näpeistäni kylppärin laatoille ja rikkoo niitä aiheuttaen kalliin rempan. Olkoonkin, että omat ovat laattani. En olisi kyllä tosin ensimmäinen, jolle niin käy...

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!