maanantai 6. kesäkuuta 2022

Uutta kosmetiikkaa Prismasta

Tilaan ruokatavaraa aika usein Prismasta kotiinkuljetettuna. Tässä taannoin huomasin tilatessani, että valikoimaan on ilmestynyt ranskalaisen supermarketketjun Carrefourin päivittäiskosmetiikkaa. Laiha lohtu sen sijaan, että S-ryhmän kaupoista on hävinnyt Tescon tuotteet kokonaan, tosin Tescolla ei Suomessa ollut myynnissä mitään kosmetiikkaa.

Carrefourin kosmetiikkabrändi on CRF, lyhenne Carrefourista. Päädyin ostamaan testiin 3 in 1 -kasvoveden, miselliveden ja paketin miselliliinoja, joiden hinta ei päätä pakottanut. Tuotteiden hinnat pyörivät välillä 1,59-2,69 euroa.

Kasvovesi (pullo vasemmalla) on pakattu kätevästi 250 ml:n pumppupulloon. 3 in 1 tarkoittaa veden ihoa puhdistavaa, vahvistavaa ja virkistävää vaikutusta. Kosteuttava glyseriini on ihan kärkisijoilla INCI-listauksessa ja kasvovesi on tarkoitettu herkälle iholle. Vesi sisältää myös lumpeenkukkauutetta. Pumppupullo pakkauksena on plussaa.

Keskellä olevassa pullossa on 100 ml merkin Gentle Micellar -misellivettä, jossa siinäkin on glyseriini ihan INCI-listan alussa. Tämäkin on herkän ihon versio. Minulle jäi arvoitukseksi, miksi vesi on pakattu näin pieneen pulloon, tosin reissussa koko voi olla kätevä.

Viimeisenä oikealla ovat miselliliinat. INCI kertoo niidenkin sisältävän mm. glyseriiniä, manteliöljyä, intianpuuvillan kukkauutetta, aaloeta ja erilaisia ihoa kosteuttavia sokereita. Muista ostamistani tuotteista poiketen INCI-listalla on lueteltu myös parfyymi, mutta mitään kovin voimakasta tuoksua en tunne (tai sitten allerginen nuhani estää sen). Pakkauksessa on 25 misellivedellä kosteutettua puhdistusliinaa.

Kasvo- ja misellivedessä en oikeastaan haista juuri mitään tuoksua, mikä on aika erikoista ranskalaiselle kosmetiikalle. Kaikki nämä tuotteet on toleranssitestattu (mitä se sitten tarkoittaakaan...).

Kaikki nämä tuntuvat varsin päteviltä käytössä, ja hintaansa nähden niitä voi todella suositella. Täältä näet koko valikoiman, joka kattaa tuotteita ihonhoidosta ja hiustuotteista ihonpuhdistustuotteisiin.

Joko sinä bongasit nämä marketin hyllyistä?

5 kommenttia:

 1. Tänään oli juttu I-S:ssa syöpälääkkeestä jota kokeiltiin ihmisillä. 12 osanottajaa ei ole paljon mutta ällistyttävää on että kaikki parantuivat, syöpä yksinkertaisesti katosi. kaikki olivat saaneet kemoterapiaa, ja mitä kaikkea koitetaankin.
  Kerrassaan ällistyttävä loikka lääketieteessä.
  Aika rankan elämän polun olet saanut tallattavaksi, kolmas kerta jo, huh huh...itseni tuntien olisin jo luovuttanut, olet siis taistelija!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kävin lukemassa uutisen. Toimittaja olisi voinut laittaa edes indikaation juttuunsa, syöpä kun on hyvinkin heterogeeninen ryhmä erilaisia (syöpä)sairauksia.

   Dostarlimabi on monoklonaalinen vasta-aine, jollaista (eli isatuksimabia) sain minäkin ennen kantasolusiirtoa koko viime syksyn. Siinä, missä minun lääkkeeni vaikutti solutasolla glykoproteiini CD38:n kautta, dostarlimabin kohde on PDCD1, jonka se niinsanotusti blokkaa.

   Indikaatio näkyy olevan uusiutunut ja vaikeahoitoinen endometriaalinen syöpä (kohtusyöpä/kohdunkaulan syöpä), joka varsin usein ennen toteamista on saattanut päästä jo pahaksi.

   Mitä tulee näihin omiin syöpiini, voi vaan todeta, että "kaikkeen tottuu, sanoi pässi, kun päätä leikattiin". Tämä viimeisin kun tuli ilmi, niin ajattelin, että harvalla on kyllä ollut näin hauska ja mielenkiintoinen elämä, erittäin mielenkiintoinen työ ja mm. paljon ystäviä ympäri maailmaa suureksi osin myös sen myötä. Mutta eipä tässä olla vielä heittämässä veiviä, vaikka huomista ei kenellekään ole luvattukaan!

   Poista
  2. Laitetaanpa myös tuon I-S:n jutun linkki vielä tähän, vaikka se aika tyhjänpäiväinen ja sensaatiohakuinen kirjoitus onkin (IMHO), vailla mitään "oikeaa tietoa" (selkeää dataa). Tosin lehti ei olekaan mikään tiedejulkaisu: https://www.is.fi/terveys/art-2000008871486.html

   Poista
  3. Niin, ja toivottavasti tuota syövän häviämistä tutkitaan edelleen ja isommalla n-määrällä, koska tuosta otannasta ei vielä voi ihan tehdä definitiivisiä päätelmiä. Hyvä juttu kuitenkin tuolle joukolle!

   Poista
  4. Vielä: Olenpas minä sokea, peräsuolen syövästähän tuossa artikkelissa puhuttiin :)

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!