lauantai 4. kesäkuuta 2022

Millä saa vahvat ja kauniit kynnet?

Minulla on aina ollut herkästi liuskoittuvat kynnet, joita on ollut hankalaa, ja jopa mahdotonta kasvattaa hirveän pitkiksi, koska ne murtuvat jatkuvasti jostakin kohtaa.

Nyt yhtäkkiä huomaan, että kynnet kasvavat kohinalla, niitä saisi olla koko ajan lyhentämässä ja että ne ovat jopa niin vahvat, etteivät sakset oikein pure niihin. Eivätkä kynnet myöskään murru helpolla, mitä usein tapahtuu, kun kynsi on kovaa ja sitä yrittää leikata.

Miten tämä voi olla mahdollista?


Tässä olen nyt monta kuukautta ihmetellyt asiaa, enkä keksi muuta kuin yhden syypään tälle ilmiölle. Se on lisäkalkki (ja ehkä myös D-vitamiini).

Homma on ihmettelyn arvoinen myös siksi, että olen aina arvellut saavani kalsiumia paljon ravinnosta, koska käytän suhteellisen runsaasti esimerkiksi maitotuotteita.



Kalsiumlisät ovat yksi (luustohakuisen) myelooman vakiohoitomuodoista, ja siksi joudun niitä syömään. D-vitamiini edistää sen hyväksikäyttöä kropassa, ja D-vitamiinilisiä suositellaankin ainakin vanhemmille ihmisille käytettäväksi ympäri vuoden, riippumatta siitä, saako (kesällä) aurinkoa tai ei.


En siis keksi mitään muuta syytä vahvojen kynsien kasvuun kuin nuo kalsiumlisät, joita olen nyt syönyt viime kesästä saakka.

Pitkäjänteistä hommaahan se on, sillä kynsi kasvaa kuukaudessa 1-3,5 mm. Sormien kynnet (onneksi!) kasvavat jalkojen kynsiä nopeammin.

Minä olen jo siinä tilanteessa, että pitää tilata jalkahoitaja hiomaan nuo varpaankynnet lyhyemmiksi, koska mitkään sakset eivät niihin pure! En olisi ikinä uskonut! Käsittääkseni esimerkiksi kalsiumlisä ei toimi tässä asiassa, jos kalsiumin saanti ruokavaliosta on hyvää, eli täytyy myöntää, että siinä on ollut siis näköjään puutteita.

Jos siis haluaa vahvat ja kauniit kynnet, kannattaa kokeilla tätäkin. Kalsiumtabletit eivät paljoa maksa.

Kasvatatko sinä kynsiäsi ja onko siinä ollut ongelmia?

Oikein mukavaa viikonvaihdetta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Pitäisköhän mun popsia nämä kun isältä jäi purkki näitä. Olen myös joskus syönyt jotain kalkki + d lisää ja se auttoi kynsien kanssa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! Mä vaan yhä tuijottelen näitä kynsiäni hämmästyneenä, en ole ennen kokeillutkaan kalsiumtabletteja, kun ei tullut mieleen, että ne auttaisivat. Vaan onpa omituinen fiilis, kun kynnet eivät lohkeile, katkeile ja liuskoitu kaiken aikaa! Ennen sain kasvatettua kynnet vain ja ainoastaan Nailtiquesin lakkojen avulla, mutta nyt kun niitäkään ei enää näytä saavan mistään, niin kynnet ovat olleet aika surkeassa jamassa.

   Poista
 2. No heikot kynnet on myös minulla. Syön D-vitamiinia kesät talvet ja sen lisäksi paljon kalaa. Kalsiumia en ole purkista nyt hetkeen ottanut, mutta joitain muita vitamiineja kyllä, esim. B-vitamiineja. Sinulla on tosi upeat ja vahvan näköiset kynnet. Onko niissä tavallista lakkaa vai geelilakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmaan kokeilla sitä kalsiumiakin. Kynsissä on London Grace -merkkistä ihan tavallista lakkaa (esim. Lyko myy), sävy on nimeltään "Millie". Olen aiemminkin mainostanut näitä lakkoja, tuossakin on kynsissä noin viikon ikäinen lakkaus. Nuo lakat pysyvät hyvin, eivätkä kulu esimerkiksi kynsien päistä pois helposti. Silti ne saa poistettua tavallisella kynsilakanpoistoaineella helposti.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!