sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Tehokasta ihon kuorintaa

Muistatte varmaan kortisonilääkityksen aiheuttaman kasvohaituvaongelmani, josta kirjoittelin täällä? Vaikka ongelmaa (kuten ei lääkitystäkään) enää ole, löysin iHerbistä niihinkin vähäisiin poskiuntuviin tehokkaan aseen. 


Itse asiassa nämä ovat /kit-sch/-merkkisiä dermaplaning-työkaluja (tai dermaplanning, kahdella n:llä, kuten se joskus näytään kirjoitettavan). 
Kyseeessä ovat siis kertakäyttöterät, joilla voidaan raaputtaa ihon pintakerros pois ja siis täten kuoria iho tehokkaasti.

Dermaplaningillä saadaan aikaiseksi kirkkaampi ihon väri, poistetaan huokosten tukkeumat, ylimääräiset persikkahaituvat (ns. velluskarva) ja karvat ja sillä voidaan jopa madaltaa ihon juonteita ja hoitaa matalia arpia, kuten aknearpia. Tällaisen tehokkaan kuorinnan jälkeen iho myös imee itseensä tehoaineita paremmin.

Dermaplaning sopii kaikille ihotyypeille, ja erityisen tehokas se on, jos ihon pinnassa on epätasaisuuksia, hilseilyä tai miliumeja. Vasta-aiheuta dermaplaningille ovat ihon tulehdus (paha akne, yksittäiset finnit voidaan kiertää), ihon keloiditaipumus (arpien muodostus) ja ihon kosketusärtyvyys (dermografismi). Viimeksimainitussa tapauksessa ainoa haitta on ihon pitkällinen punoitus, eli se ei täysin ole poissulkukriteeri hoidolle.

Ihon ulkonäkö ja meikkien levittyvyys yleensä paranevat jo yhden kuorinnan jälkeen, mutta arpia hoidettaessa saatetaan tarvita useampi kuorintakerta. Kuten yleensä kuorintojen jälkeen, iho pitää suojata hyvin auringolta.

Nämä terät eivät ole steriilejä, joten joa innostut kokeilemaan, huolehdi ihon desinfioimisesta ennen ja jälkeen kokeilun. Terät eivät ole sillä tavalla teräviä, että niillä saisi kovin haavoja ihoonsa (tai sormiinsa), mutta varovaisuus on tietenkin aina paikallaan.

Sattuuko se? Ei, se ei satu ollenkaan, kunhan terällä raaputtelee ihoa kohtuullisella voimalla.

Kiinnostuitko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!