keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Royal Ascot - omaa hattumuotia

Joka kesäkuu pidettävä, viisipäiväinen Royal Ascot -laukkakisa pyörähti käyntiin eilen. En päässyt sinne tänäkään vuonna, mutta ehkä ensi vuonna sitten onnistuu. Asu ainakin on valmiina ja sen voi nähdä aiemmasta postauksestani täältä. Vain hattu pitäisi hankkia.

Katselin netistä, millaisia hattuja naisilla on ollut tänä vuonna. Kieltämättä aika mielikuvituksellisia, ja Ladies' Day, jolloin ne hulluimmat hatut yleensä nähdään, on vasta huomenna. Täällä kuvakavalkadia eilisen avajaispäivän hatuista.

Teresan (jolla siis on tuo hassu punainen "voikukanhahtuvahattu")  perässä yleensä juoksee lauma lehdistöä. Hän oli toinen sponsorini Royal Enclosuren jäsenyyden saamiseksi. Jäsenyyden saa vain suositusten perusteella ja katsomo on siis se sama, jossa kuninkaalliset ovat, eli kuninkaallinen aitio.


"Ellu" yleensä avaa kisat saapumalla sinne hevoskärryillä kello 14.00.  Tänä vuonna uutisten mukaan häntä ei ole näkynyt.

Alla hiukan kuvia aiempien vuosien hatuistani ja joistakin asuista. Vihreä/violetti hattu kuului Lappi-teemaiseen asuuni, jossa valkoisen hameen helmassa ja laukussa oli lumipöllö kristalleineen, hatussa revontulia ja koruina hopeiset lumihiutaleet. 

Asu: Sibel Kantola/Belgrafik

Hattu: Elena Shvab Millinery London. Hattu kimalteli kaikissa sateenkaaren väreissä auringossa.

Hattu oli violettia ja vihreää.


Vaalea, hiukan kimaltava laukku löytyi pitkällisen etsinnän jälkeen  viime tipassa Lontoon House of Fraserilta.

Sibel on taitava graafikko, jonka käsialaa ovat mm. Kaarinan luontopolkujen ihanat kyltit. Hän myös pitää Kaarinassa mökkigalleriaa (Mökki Galleria), jossa kannattaa piipahtaa. Täältä muuten löytyikin kiva blogikirjoitus, jossa yksi kyltti oli kuvana ja galleriakin mainittu. Gallerian sivuilla on lisää kuvia ja tietoa luontopoluista. Pääkaupunkiseudulla asuvat/liikkuvat voivat vielä 23.6. saakka käydä ihastelemassa Sibelin satumaista taidetta Lauttasaaressa Galleria Foggassa.

Valitettavasti tuo revontulihattu ei ole enää minulla, sillä sitä lainasi opiskeluaikainen kämppikseni, joka kadotti sen reissuillaan ennenkuin ehti sen minulle palauttaa 😡.

Nuo sulat eivät päätyneet hattuun, se olisikin ollut turhan överi niiden kanssa. Hattu: Alma Takalahti
Tässä vihreä luomus, jossa oli orkideankukkia. Totesin, että noin leveälierinen hattu on aika hankala, kun sen kanssa törmäili muihin leveälierisiin (ja seiniin). Siihen myös joutui laittamaan tusinoittain hattuneuloja, että se pysyisi päässä, eikä se pysynytkään (ei, vaikka siinä on niskan taa menevä kuminauhakin). Kun kuningatar saapui, tuulenpuuska tarttui hattuun ja juoksin hatun perässä nurmikenttää alas. Kun tartuin viimein maahan pysähtyneeseen hattuun, nosti tuulenpuuska kellotetun helmani ahterini yli korviin - ja - lopun voitte arvata. Onneksi en kuitenkaan alushousut vilkkuen pyllistellen päätynyt mihinkään lehtien palstoille (vaikka olihan siinä tosin vielä ohuet, ihonväriset stay-upitkin), mutta yleisöä tälläkin näytöksellä oli ihan tarpeeksi, olivathan kaikki seuraamassa kuninkaallisten saapumista paikalle. 

Laukkuni pääsi kuitenkin MSN:n Style Highlights -uutisiin. Olipa epäedullinen kuva! Jos olisin huomannut kuvaajan zoomeineen, olisin varmaan vetänyt vatsaa sisään ja posettanut paremmin 😂. Seurueeni informoi minua vasta jälkeenpäin, että joku heppu pitkine kamerazoomeineen seuraili minua ja otti kuvia. 

Tuo hatun kuvun ympärillä oleva silkkikangas muuten shiftaa hienosti sinisen ja turkoosinvihreän sävyissä. Lierissä on ohuita hopealankoja, ja kupu on kermanvaalea, ja siinäkin on ohuita kultaisia ja hopeisia säikeitä. Ihanat värit!

Laukku: Kate Spade. Tuo pystysuuntainen musta luiru on muuten  villahuivi, mikä minulla oli mukana.


Tämä turkoosi hattu on mielestäni aika hauska. Tekijää en muista. Sen kanssa minulla oli tummansininen kotelomekko (tuo hatun harso on myös tummansininen) ja hatun värinen laukku + pashmina. Kengät taisivat olla mustat avokkaat. Batikkiviuhka on ostettu joltakin Balinreissulta. Nyt kun katson kuvaa, niin mietin, mikä kämmi mahtaa olla tullut hiusten värjäyksen kanssa, todella oudon tumma tuo väri.Tämä perhoshattu on suosikkini! Hiukan tuuli siihen tarttui, mutta muuten konsepti oli aika kiva. Suunnittelija oli kalifornialainen FabHatters. Mekko sen kanssa oli tuollainen kermanvaalea pitsimekko, johon taas yhdistin tuon Kate Spaden kiiltonahkaisen pianolaukun (sen nimi taitaa oikeasti olla "Duet") ja mustan pashminan.Tässä sitten hattu vaihteeksi ilman harsoa. En kyllä kuollaksenikaan muista, millainen mekko tuon kanssa oli! Jotenkin muistaisin sen olleen valkoinen, ja siinä olleen kirkkaita, harmaita ja mustia kristalleja - ainakin yläosassa. Laukku taisi olla sama Kate Spaden Duet ja jaloissa mustat korkkarit.

Mitä tykkäsit hatuistani?

Aiemmat Ascot-aiheiset postaukset löytyvät haulla täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!