perjantai 24. kesäkuuta 2022

Hyvää juhannusviikonloppua!

Piti kirjoittaa yönaamioista, mutta en saanut vielä kuin kuvat aikaiseksi, ja sitäpaitsi keksin vielä testata viidennenkin naamion ennen postausta. Saatte siis odottaa sitä vähäsen vielä.

Tänään piti laittaa omatekoista pizzaa, kun olin tehnyt taikinapalleroitakin sitä varten pakkaseen. Ensimmäistä kertaa pakastelin hiivataikinaa, ja hyvinhän se onnistui. Vaan sitä pizzaa en kuitenkaan vielä saanut tänään aikaiseksi, mutta pizzakivi on ostettuna. Sillä tulee nimittäin kaikista rapein pohja. Jäin samalla miettimään, miksi mikään pizzeria ei ole keksinyt toimittaa paistovalmiita pizzoja kotiin? Länsi-Lontoossa (Chiswick) asuessa me usein tilasimme paistovalmiin pizzan eräästä hyvästä pizzeriasta, ja se oli sitten takuulla vastapaistetun tuoretta kun sen omasta uunista otti ulos. 

Ruokailu siis kutistui uusiin perunoihin ja silliin, saa pizzataikina levätä ja kohota jääkaapissa vielä huomiseen. Oikeastaan silli ja uudet perunat ne vasta oikein juhannusruokaa ovatkin, ja hyvältähän ne maistuivat.


Rymättylän uusia perunoita, tilliä, voita ja rapumarinoitua silliä.
Jälkiruoaksi oli japanilainen kookos-mochi. Omnom!

Japanilaisesta ruoasta puheenollen, AVA-dieettini on nyt ohi! Juhlapäivä! AVA-dieetti on siis alentuneen vastustuskyvyn ruokavalio, jossa ei saa syödä mm. raakaa kalaa (mukaanlukien maustesilli), homejuustoja jne. Siis miltei kaikkea sitä, mistä pidän. Sinänsä sääli, koska voisin hyvin elää esimerkiksi pelkästään sushilla, ja kylläpä sitäkin on tullut nyt syötyä! Turun kauppahallin Kado-sushista saa kyllä maailman parhaat sushit! 
Kuvassa Hollywood-makirullia, joissa on halstrattua lohta, japanilaista majoneesia ja kevätsipulia sisällä.  Suosikkini! Kado on yksi niistä paikoista, josta saa tarpeeksi wasabia mukaan annokseen.

Mitäs teillä syötiin/syödään juhannusviikonloppuna? Onko tullut grillailtua jotakin, tai savustettua kalaa? Lapsuuteni juhannuksina mökillä oli aina savustuspönttö pöhisemässä, ja sinne saatiin katiskoilla mm. lahnaa. Ai että sekin maistui hyvälle uusien perunoiden kanssa, vaikkakaan mikään perunansyöjä en ole ikinä ollut.
Alppiruusut kukkivat ulko-oven vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!