Piti kirjoittaa yönaamioista, mutta en saanut vielä kuin kuvat aikaiseksi, ja sitäpaitsi keksin vielä testata viidennenkin naamion ennen postausta. Saatte siis odottaa sitä vähäsen vielä.
Tänään piti laittaa omatekoista pizzaa, kun olin tehnyt taikinapalleroitakin sitä varten pakkaseen. Ensimmäistä kertaa pakastelin hiivataikinaa, ja hyvinhän se onnistui. Vaan sitä pizzaa en kuitenkaan vielä saanut tänään aikaiseksi, mutta pizzakivi on ostettuna. Sillä tulee nimittäin kaikista rapein pohja. Jäin samalla miettimään, miksi mikään pizzeria ei ole keksinyt toimittaa paistovalmiita pizzoja kotiin? Länsi-Lontoossa (Chiswick) asuessa me usein tilasimme paistovalmiin pizzan eräästä hyvästä pizzeriasta, ja se oli sitten takuulla vastapaistetun tuoretta kun sen omasta uunista otti ulos.
Ruokailu siis kutistui uusiin perunoihin ja silliin, saa pizzataikina levätä ja kohota jääkaapissa vielä huomiseen. Oikeastaan silli ja uudet perunat ne vasta oikein juhannusruokaa ovatkin, ja hyvältähän ne maistuivat.
Rymättylän uusia perunoita, tilliä, voita ja rapumarinoitua silliä. |
Jälkiruoaksi oli japanilainen kookos-mochi. Omnom! |
Kuvassa Hollywood-makirullia, joissa on halstrattua lohta, japanilaista majoneesia ja kevätsipulia sisällä. Suosikkini! Kado on yksi niistä paikoista, josta saa tarpeeksi wasabia mukaan annokseen. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!