perjantai 9. syyskuuta 2022

Kuningatar Elizabeth II

Se oli kyllä odotettavissa. Hänen kuolemansa siis. Silti olin hiukan ällistynyt, kun eilen aamulla kukonlaulunaikaan luin The Guardiania ja silmät osuivat artikkeliin, jossa kerrottiin, mitä tapahtuu kun kuningatar on kuollut. Siinä vaiheessa siis tiettävästi Elizabeth oli vielä elossa.

Ei ole ensimmäinen kerta kun tällaisia artikkeleita lehdissä on. Eikä yksinomaan UK:ssa ilmestyvissä lehdissä. Silmäsin sen kursorisesti läpi ja ajattelin, että kylläpä noitakin juttuja riittää. Tietäen kuitenkin, että Elizabethin terveys ei ollut viimeaikoina ihan parhaasta päästä, ja ikääkin alkoi olla varsin paljon.

Silti hämmästyin saman illan uutisista.Olen nähnyt hänet livenä muutamaan otteeseen. Tämä on tapahtunut Royal Ascotissa, jossa olemme molemmat samassa katsomossa. Hän on hyvin pieni nainen, jolla tosiaan on aina kirkkaanvärinen asu. Asun väri onkin aina arvuuttelun kohde, taitavat jotkut tote poolit ottaa vastaan vedolyöntejäkin asiasta. En ole tsekannut, kun hevosistakin lyön vetoa aika harvoin.

Ensi keväänä tuleekin sitten kutsu Royal Enclosureen His Majestyn nimissä, eikä Her Majestyn. Tämä tuntuu kieltämättä hiukan oudolta. Yksi aika on jäänyt taakse.

Kutsukirjeen kansilehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!