lauantai 17. syyskuuta 2022

Victor & Rolf + Flowerbomb

Kun tämän parin ensimmäinen tuoksu lanseerattiin, ei varmaankaan juuri kenelläkään ollut hajuakaan, keitä olivat Viktor ja Rolf. Tai ei ainakaan minulla ollut, mutta minä nyt olenkin aika pönttö näissä muotiasioissa.

Kuva: Independent.ie 

Tämän parin - joka siis ei ole pari romanttisessa mielessä - muodostavat Arnhem Academy of Arts and Designistä valmistuneet hollantilaismiehet, Viktor Horsting ja Rolf Snoeren. Heidän avantgarde-muotitalonsa perustettiin 1993, ja se muodostaa nykyään osan OTB Groupia, jonka muita muotiyrityksiä ovat mm. Diesel, Jil Sander, Marni ja Maison Margiela.

Herrat ovat suunnitelleet (tai siis suunnittelevat) modernistisen rajoja rikkovia haute-couture - ja valmisvaatemallistoja, asusteita, parfyymeja ja silmälaseja. Heidän näytöksensä ovat varsinaisia spektaakkeleita ja tunnettuja  teatraalisuudestaan ja dramatiikastaan.

Flowerbomb-tuoksu lanseerattiin vuonna 2005, ja se sai seurakseen myös vaatemalliston (täältä näet tarinan ja kuvat). Pullossa on käsikranaatin muoto, viitaten tuoksun nimeen. Minä en tiennyt tosiaankaan tarinasta enkä näistä suunnitelijoista mitään ostaessani pullon.

Tuoksu on jännä: se on orientaalinen tuoksu olematta kuitenkaan mitenkään itämaisen raskas. Pintatuoksussa on ihanaa teenlehteä, bergmottia ja osmanthusta. Tuoksu syvenee kepeän kukkaiseksi. Ydintuoksusta löytyy Sambac-jasmiinia, onnenruusua (Rosa centifolia), katleijaorkideaa, appelsiininkukkaa ja freesiaa.

Kuvakaappaus: fragrantica.com

Pohjatuoksussa vasta tulee selkeä orientaalisuus esiin patsulin, myskin ja vaniljan voimalla, tosin tämäkään yhdistelmä ei ole liian päällekäyvä vaan pehmeän puuterimainen.

Nykyään tuoksusta on markkinoilla lukuisia eri versioita.

4 kommenttia:

 1. Viktor & Rolf tuoksuja on useampikin ostoslistallani. Ne on ihan mielettömän hyvän tuoksuisia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekisi mieli sitä Bonbonia. Muttamutta...järki sanoo, että nämä liki sata parfyymipulloa riittävät ihan hyvin, eikä niitäkään varmaan ehdi koskaan käyttää loppuun :(

   Poista
 2. Mulla itseasiassa oli ennen tuoksun julkaisua Viktor & Rolfin pikkumusta mekko. Ostin sen aikoinaan Yooxin alesta. Rakastin sitä mekkoa. Luovuin siitä vasta pari vuotta sitten, kun olin käyttänyt sen niin loppuun, ettei sitä enää oikein voinut korjatakaan. Olihan se vanha... Brändin leikkaukset ovat kekseliäitä ja se mekkokin istui kuin hansikas, vaikka olen vähän rintavampi. Eli eivät ole vain hoikille tehtyjä, kuten monien muiden luksusbrändien.

  Toi on hyvin kuvailtu, et ei ole itämaisen raskas, vaikka kaikkia taidetaan kuvailla kukkais-itämaisiksi gourmand - tuoksuiksi. Ne on itämaisia, mutta ei sillä tavalla kun on totuttu. Tuoksuissa on modernimpi ote. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Modernimpi ote". Tuollaista ilmaisua hain, mutta en keksinyt postausta kirjoittaessani.

   Onko sulla jossain kuvaa siitä mekosta? Blogissa ehkä? Kiinnostaisi nähdä.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!