keskiviikko 21. syyskuuta 2022

It Cosmetics Bye Bye Pores -seerumi

Toimivat seerumit ovat aina löytöjä, varsinkin jos ne kosteuttavat ja sen lisäksi vielä vaikuttavat huokosia häivyttävästi. Jo suurentuneita huokosia ei valitettavasti saa mitenkään pysyvästi pienemmiksi, mutta niille voi aina tehdä jotakin esimerkiksi kosteuttamalla ja kuorimalla ihoa.

Tämän toivossa hankin It Cosmeticsin Bye Bye Pores -seerumin. Katsotaanpa, miten se vaikuttaa ihoon.


Tämä kirkas ja suhteellisen juokseva seerumi sisältää mm. 10% glykolihappoa, glyseriiniä, ihoa rauhoittavaksi sanottua aaloeta ja hyaluronihappoa - tässä järjestyksessä.

Glykolihappo kosteuttaa, kuten glyseriini ja hyaluronihappo, kuorivan vaikutuksensa ohella. Sen myös sanotaan tukevan kollageenin tuotantoa iholla, hidastavan ikääntymstä ja lisäävän hyaluronihapon tuotantoa iholla.

Glykolihappo on pienin AHA-molekyyleistä, joten sillä on kyky imeytyä syvälle ihoon. 

Vaikka glykolihappo vaikuttaakin suotuisasti akneihoon, se on kuitenkin hyvin siedetty ja sopii myös kuivalle iholle. Glykolihappo myös pehmittää ihon kuivia ja karheita kohtia, vaikuttaa arpiin, melasmaan,  yleensäkin hyperpigmentaatioon ja auttaa normalisoimaan seborrooista ihoa.

Kosmetiikassa toimiva määrä glykolihappoa vaihtelee 8 ja 30 % välillä. 30% on jo harvinaisen korkea määrä, joten herkällä iholla kannattaa pitäytyä esimerkiksi 10%.ssa, joka on tämänkin seerumin glykolihappovahvuus.

Yleensä suositellaan glykolihappopitoisten seerumien (tuotteiden) käyttämistä yöaikaan, ehkä vain viitenä yönä viikosta, ellei iho siedä enempää. Seerumin päälle on hyvä laittaa kosteusvoidetta. Iho saattaa tuntua käytön alussa karheammalta, mutta se vain kertoo siitä, että aine toimii. Jos se ärsyttää ihoa, harvenna käyttökertoja tai siirry miedompaan liuokseen totuttaen ihon vähitellen vahvempaan.

Glykolihappo myös tukee muita ihonhoitotuotteita ja saa ne imeytymään paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!