maanantai 5. syyskuuta 2022

Laponien putsareita

Varastoissani on kaksi Laponien putsaria, jotka olen nyt ottanut käyttöön. Laponie oli joskus hamassa menneisyydessä muistaakseni vain meikkimerkki, ennenkuin se hävisi markkinoilta ilmestyäkseen uudelleen herkälle ja ongelmaiselle iholle suunnattuine tuotteineen. Brändin tuotteet ovat Suomessa valmistettua luonnonkosmetiikkaa, jonka INCI-listat ovat varsin lyhyitä.


Laponiella on kolme putsaria. Näiden geeli- ja maitopuhdistusaineiden lisäksi valikoimiin on uutuutena tullut myös puhdistusöljy. Viimeksimainitun INCI on todella lyhyt: listassa on vain kaksi ainesosaa.

Laponie Milk Cleanser putsari (vasemmalla) ei ole itse asiassa kovinkaan maitomaista vaan paksuhkoa voidetta. Siinä on rypsiöljyä, glyseriiniä ja kosteuttava ksylitolia. En kyllä oikein usko, että putsari auttaisi kovinkaan paljoa kosteuttamaan ihoa, sillä sen verran lyhyen aikaa se iholla viipyy. Mutta ei se sitten kuivatakaan näillä ainesosilla. Myös tässä on rypsiöljyä, glyseriiniä ja ksylitolia + joitain apuaineita.

Laponie Gel Cleanser on taas suhteellisen juokseva ja kirkas geelimäinen puhdistustuote. Iholla se on silkkimäistä ja pidän siitä kovasti. Tässäkin on samoja aineita kuin noissa muissa putsareissa sillä erolla, että tässä geelissä on myös kosteuttavaa betaiinia.

Molemmat putsarit pitää laittaa kuivalle iholle, ei missään nimessä kostealle. Muuten puhdistusteho ei ole sitä, mitä pitäisi.

Molemmat putsarit poistavat hyvin kevyen meikin. Raskaampaan meikkiin en ole kyllä kokeillut, koska harvemmin olen nykyään ihan vahvasti meikannut. Jos käytät kaksoispuhdistusta, nämä toimivat siinäkin hyvin.

Hintakaan ei päätä huimaa ja tuubissa on 100 ml.

EDIT: Aiempia Laponie-postauksia löytyy täältä ja täältä.

4 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt Laponien tuotteita testata ties kuinka kauan, mutta kaapit pursuaa kosmetiikkaa, joten en ole juurikaan antanut itselleni lupaa ostella uusia ihonhoitotuotteita. Tosin putsareita joudun kyllä ostamaan, että ehkä pitää aloittaa kokeilu juurikin näistä! Uutta puhdistusöljyä olisi mukava testata yhdessä vaikka ton puhdistusmaidon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatta kokeilla. Harmi, kun en aiemmin postannut tätä ja vilkaissut Laponien nettisivuille, siellä kun oli myytävänä jotakin ylijäämäerää ja jompikumpi näistä maksoi vain vitosen (5 e). Oli siellä jotakin muutakin, olisiko ollut just tuota öljyä myös.

   Poista
 2. En vanhaa Laponieta enää muistanutkaan, ennen kuin nyt muistutit. Minulla oli aikoinaan Anttilan postimyyntikuvastosta tilattu merkin kirkuvanpunainen poskipuna. Onneksi ei ole mitään kuvamateriaalia olemassa :)
  Nykyhetkessä on parhaillaan käytössä tuo Milk Cleanser, ja pidän kovasti. On riittoisaa, tuoksutonta, ja ennen kaikkea ei kuivata ihoani. Jos tarjouksista joskus löydän, niin voin ostaa jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo, mulla oli jotakin. Laponien luomiväriä joskus, en ihan tarkalleen muista. Joskus ne tuntuivat niin kalliilta.

   Kuten tuossa edellä sanoin, Laponien sivuilla oli jotakin ylijäämäjuttuja myytävänä, myös jompaakumpaa putsaria vitosella. Pitää varmaan itsekin kurkkailla noita sivuja useammin.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!